Wijzigingen 2021

Wijzigingen 2021

Bedankt dat je voor Caiway hebt gekozen! Op deze pagina informeren we je over de aanpassingen in onze diensten die we per 1 maart 2021 doorvoeren. Ook al wacht je nog op aansluiting van je abonnement, we vinden het belangrijk dat je alvast op de hoogte bent van de aankomende wijzigingen. Hieronder zetten we de wijzigingen voor je op een rij. Voor alle wijzigingen geldt uiteraard dat ze pas ingaan zodra het door jou bestelde abonnement is geactiveerd en een eventuele kortingsperiode is verstreken. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, dan vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen onderaan de pagina.

Tarieven abonnementen

Informatie over de tariefswijziging van je abonnement vind je in de brief of e-mail die je van ons hebt ontvangen. Hierin vind je het nieuwe tarief dat vanaf 1 maart 2021 op jouw abonnement van toepassing is. Staat er in jouw brief of e-mail geen nieuw tarief? Dan verandert het tarief van je abonnement niet.

Tarieven vaste telefonie

Het start- en minuuttarief voor vaste telefonie gaat van 12 cent naar 14 cent. Heb je een belbundel besteld? De tarieven van onze belbundels blijven ongewijzigd. 

Internetsnelheid omhoog en naamswijziging

Per 1 maart 2021 verhogen we de internetsnelheid voor een aantal van onze internetpakketten. De snelheidsverhoging wordt automatisch doorgevoerd. Zodra je abonnement is geactiveerd, profiteer je automatisch van de hogere internetsnelheid. Je hoeft er dus zelf niets voor te doen. Van sommige pakketten verandert ook de naam. Informatie over de snelheidsverhoging en eventuele naamswijziging vind je in de brief of e-mail die je van ons hebt ontvangen.

Fox Sports wordt ESPN

Per 1 januari 2021 verandert de naam FOX Sports in ESPN, en voegen we de bestaande abonnementsvormen samen tot één: ESPN Compleet. Op ESPN Compleet blijf je genieten van Nederlands live voetbal uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de TOTO -KNVB-Beker. Daarnaast krijgt je er internationaal topvoetbal bij, met wedstrijden uit de Bundesliga, Major League Soccer en Europa League. Ook krijg je toptennis uit de WTA en de ATP World Tour erbij, en Amerikaanse sporten uit de MLB, NHL en NFL. De basis abonnementsprijs van ESPN Compleet is 11 euro per maand. Klanten met het glasvezelpakket Internet & TV Slim en Internet & TV Giga Snel betalen respectievelijk 8 euro, en 5 euro per maand.

Wijziging algemene voorwaarden

We hebben onze Algemene Voorwaarden per 1 maart 2021 op een aantal punten aangepast en uitgebreid. Ook hebben we de artikelen duidelijker verwoord en/of opnieuw ingedeeld, waardoor de leesbaarheid van de Algemene Voorwaarden is verbeterd. Je kunt de laatste versie van onze Algemene Voorwaarden hier downloaden. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:

 • We hebben de bepalingen over de netwerkaansluiting, overmachtssituaties, ingangsdatum betalingsverplichting, wettelijke bedenktermijn en de beschikbaarheid van onze diensten uitgebreid en verduidelijkt.
 • We hebben een installatie-servicebepaling toegevoegd.
 • We hebben de klachtbepaling uitgebreid met de mogelijkheid om klachten via de website in te dienen.
 • We hebben de ingangsdatum van de betalingsverplichting toegevoegd en gespecificeerd per situatie.
 • We hebben een bepaling toegevoegd met betrekking tot het vermelden en opnemen van klanten in de elektronische telefoongids en nummerinformatiediensten.
 • We hebben een bepaling over prijsinflatiecorrectie toegevoegd, conform de CBS-consumentenprijsindex.
 • We hebben een bepaling toegevoegd over de overstapservice, inclusief de e-mail-behoud-service.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer gaan de wijzigingen in?
  De wijzigingen gaan pas in zodra je abonnement op het glasvezelnetwerk is geactiveerd en een eventuele kortingsperiode is verstreken.
 • Waarom wijzigen de tarieven?
  Wij vinden het belangrijk dat je optimaal gebruik kunt blijven maken van onze producten en diensten. Daarom blijven we onze producten en diensten, technische systemen en online omgevingen voortdurend door ontwikkelen. Ook op het gebied van beveiliging van data en systemen blijven we steeds ontwikkelen en vernieuwen. Samen met de stijging van de vaste kosten voor het leveren van onze producten en diensten, bijvoorbeeld de kosten voor doorgifte van tv-zenders, leidt dit tot een tariefwijziging op abonnementen.
 • Gelden de wijzigingen ook voor klanten die nog geen gebruik maken van glasvezel?
  De wijzigingen gelden voor alle klanten met een actief abonnement. Wij kiezen ervoor om ook klanten die zich wel hebben aangemeld voor een aansluiting op ons moderne glasvezelnetwerk, maar nog geen actieve aansluiting hebben, alvast te informeren over de wijzigingen om verrassingen achteraf te voorkomen.
 • Ontvang ik een nieuw jaarcontract door deze wijzigingen?
  Nee, je krijgt geen nieuw jaarcontract. De looptijd van jouw contract blijft ongewijzigd.
 • Gaan de wijzigingen automatisch in?
  Ja. Op 1 maart 2021 worden de wijzigingen doorgevoerd. Wij zorgen ervoor dat jouw abonnement op 1 maart 2021 automatisch wordt aangepast. De wijzigingen gelden voor nieuwe klanten pas zodra hun abonnement is geactiveerd en een eventuele kortingsperiode is verstreken.
 • Moet ik zelf iets doen?
  Nee, je hoeft zelf niets te doen. Zodra je aansluiting gereed is en je abonnement wordt geactiveerd, ontvang je automatisch bericht van ons. 
 • Kan ik mijn bestelde abonnement wijzigen of opzeggen?

  In verband met de wijziging(en) in jouw abonnement(en) heb je het recht om deze kosteloos tot 28 februari 2021 te wijzigen of eventueel op te zeggen via onze klantenservice. Je kunt hiervoor het beste met ons bellen op telefoonnummer 088-2249 111. Kies in het keuzemenu optie 3 en daarna optie 5.

  Let op!

  Houd er rekening mee dat op jouw adres alleen een glasvezelaansluiting wordt gerealiseerd, indien je binnen de deadline bij één van de dienstenaanbieders op het netwerk een abonnement hebt afgesloten. Wil je later alsnog aangesloten worden op het glasvezelnetwerk, dan betaal je eenmalige aansluitkosten. Er moeten namelijk extra werkzaamheden verricht worden voor het realiseren van jouw aansluiting. Deze kosten zijn € 995,-.

  Wanneer je in jouw gebied ook een maandelijkse vastrechtvergoeding moet betalen, vergeet dan niet om het abonnement hiervoor ook op te zeggen. Meer informatie over het opzeggen van dit abonnement is te vinden op de website van Delta Fiber Netwerk.