Uitleg over je factuur


Caiway vindt het belangrijk dat onze facturen begrijpelijk zijn. We lichten dus graag toe hoe de facturen zijn opgebouwd. Hieronder vind je links naar de ‘algemene’ voorbeeldfactuur en antwoorden op veelgestelde vragen. Je kunt ook eerst aangeven wat je niet helemaal duidelijk vindt. Kies daarvoor één van de opties hier direct onder.

Let op! Onze digitale assistent kan veel van je vragen ook beantwoorden. Ga naar onze pagina Digitale Assistent om meer over onze digitale assistent te leren.
 

Voorbeeldfactuur

Op de voorbeeldfactuur geven we precies aan waarvoor kosten in rekening worden gebracht. Bekijk de Voorbeeldfactuur voor deze toelichting.

Video's

Vind je het handiger om een video over de opbouw van onze facturen te bekijken? Geen probleem. Hieronder lichten we je eerste factuur en een factuur bij wijzigingen toe.

480p low geselecteerd als afspeelkwaliteit1080p geselecteerd als afspeelkwaliteit
!
!
00:00
00:55
 • Quality
 • 1080p
 • 720p
 • 480p high
 • 480p low
 • 360p

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik mijn factuur bekijken?
  In Mijn Caiway kunt u eenvoudig zelf al uw facturen bekijken, tot wel 18 maanden terug. Wilt u inloggen op Mijn Caiway, maar bent u uw klantcode (of gebruikersnaam) en/of uw wachtwoord vergeten? Kijk Hier hoe u deze zelf kan achterhalen.
 • Hoe kan ik zien of mijn factuur betaald is?
  In Mijn Caiway staat achter de factuur of deze betaald is of niet. Ook vind je er een stappenplan waarin staat hoe je het openstaande saldo kunt zien. Als je via iDEAL of internetbankieren betaalt, duurt het minimaal 24 uur voordat je in Mijn Caiway ziet dat de factuur is betaald. Je kunt de overschrijving altijd bij je bank zelf checken.
 • Mijn factuur is hoger dan verwacht. Wat nu?

  Dat uw factuur hoger is dan u verwachtte kan meerdere redenen hebben. Waarom is uw factuur hoger uitgevallen?

 • Ik heb na mijn opzegging een factuur ontvangen. Klopt dat wel?

  Het kan zijn dat er nog kosten betaald moesten worden. Denk aan belkosten die nog niet waren verrekend. Voor meer info, zie de voorbeeldfactuur eindafrekening belkosten.

  Als je aan het begin van de maand hebt opgezegd, ontvang je een factuur voor de gehele maand. Eventueel teveel in rekening gebrachte abonnementskosten (voor dagen dat je het abonnement niet meer gebruikte) worden uiteraard teruggestort. Een voorbeeld: als je op 11 november opzegt, ontvang je nog een factuur voor 11 dagen in december, omdat de diensten een maand na opzegging (je opzegtermijn) doorlopen.

  Je kunt ook een factuur ontvangen als je Caiway-apparatuur in bruikleen hebt en vergeet om die apparatuur terug te sturen. Overigens word je daar per brief aan herinnerd. Als de apparatuur een maand na opzegging niet is geretourneerd, ontvang je een factuur voor de apparatuurskosten.

 • Ik heb openstaande facturen. Wat nu?
  Je ontvangt na 21 dagen een herinnering. Je kunt ook altijd online controleren of er facturen openstaan en welke dat zijn. In het stappenplan openstaande facturen leggen we uit hoe je openstaande facturen kunt bekijken.
 • Wanneer kan ik de nieuwe factuur inzien op Mijn Caiway?
  Rond de 23e van elke maand worden de nieuwe facturen online gezet.
 • Wat is de betalingstermijn?
  Als je ons hebt gemachtigd, incasseren wij omstreeks de factuurdatum het factuurbedrag van de rekening. Heb je geen machtiging afgegeven? Dan dient het bedrag binnen 21 dagen na factuurdatum door Caiway te zijn ontvangen.
 • Zijn de kosten op mijn factuur inclusief of exclusief BTW?
  Op de facturen die je van Caiway ontvangt worden ‘losse diensten’ altijd exclusief BTW berekend. Het totaalbedrag onderaan de factuur is inclusief BTW. Ook is daar aangegeven welk BTW percentage is toegepast.

Regel het gemakkelijk online

We hangen niet op tot het probleem opgelost is. Via de veelgestelde vragen op de klantenservicepagina vind je antwoord op je vragen. Lukt dat je niet of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Onze medewerkers staan voor je klaar. Via chat of social media.

Online beschikbaar van maandag t/m zondag van 09.00 - 21.00 uur. Bekijk hier alle contactmogelijkheden.