Optioneel: access point aansluiten

Is je Wifi-netwerk (soms) trager dan anders? Hapert de verbinding af en toe? Of kun je op sommige plekken in huis helemaal geen Wifi-verbinding maken? Dan is het installeren van een extra access point aan te raden. Daarmee vergroot je het bereik van je Wifi-netwerk. Het aansluiten van een extra access point is niet ingewikkeld. Zeker niet met deze aanwijzingen. 

Aansluiten access point
Een access point is een tweede router die je als zodoende instelt. Deze pakt het signaal bekabeld op en zorgt voor een verder bereik. Met behulp van een UTP-kabel sluit je ‘m op de router aan.

Deze UTP-kabel plug je in één van de vier LAN-poorten van je huidige Wifi-router te pluggen. Het andere uiteinde plug je in één van de vier LAN-poorten van je access point.

Heb je een router van Caiway? Kijk dan op de pagina voor de TP-Link AC1200 of de ASUS RT-AC68U om deze als access point in te stellen.

Kies hier je Caiway router:

TP-Link AC1200 ASUS RT-AC68U

Wil je tóch geen acces point installeren?

naar stap 4: diensten activeren
wifi router

Heb je een andere router?
Volg dan ook de bovenstaande instructies m.b.t. hoe je de router aansluit. Kijk dan of er een Access Point mode is. Als dat niet het geval is ga je op zoek naar de DHCP-instellingen en zet je de DHCP-serverfunctie uit.

Mocht bovenstaande niet genoeg blijken te zijn dan raden we je aan contact op te nemen met de fabrikant van je router, of een handleiding voor je eigen router op internet op te zoeken.