Eerste hulp bij gaming

Ben je een fanatieke PC RPG gamer? Of heb je kinderen die elkaar (en hun vriendjes en vriendinnetjes) op de console proberen te verslaan? Caiway biedt geen technische ondersteuning voor het gebruik van games op PC en consoles. Die producten zijn immers niet van ons. Hieronder vind je wel wat praktische tips die je kunnen helpen om een goede start te maken. Game on!

Console

Als je problemen hebt met online gamen op een console (Playstation, Xbox, et cetera), zijn deze tips de moeite waard om op te volgen. Belangrijk: je console moet een statisch (vast) IP-adres hebben.

De belangrijkste instellingen op je router zijn:

  • NAT moet aanstaan op uw router.
  • UPnP moet uitstaan op uw router.
  • De console moet in de DMZ Host van de router zijn vermeld. Let op! Hier heb je het statische (vaste) IP-adres van de console voor nodig.

PC/laptop

Voor online gaming op je pc of laptop zijn de volgende zaken belangrijk:

  • NAT moet aanstaan op uw router.
  • UPnP moet uitstaan op uw router.
  • Je PC of laptop heeft een statisch(vast) IP-adres nodig.

Tenslotte: sommige games vereisen dat er bepaalde poorten worden opengezet. Hier kunnen we je niet bij helpen. Je kunt er echter wel online naar zoeken. Er zijn diverse sites waar overzichten van dergelijke poorten (per game) worden vermeld. Het openen van die poorten kan onder andere helpen om servers te vinden in games als Call of Duty. Of de algemene game-ervaring verbeteren.

Regel het gemakkelijk online

We hangen niet op tot het probleem opgelost is. Via de veelgestelde vragen op de klantenservicepagina vind je antwoord op je vragen. Lukt dat je niet of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Onze medewerkers staan voor je klaar. Via chat of social media.

Online beschikbaar van maandag t/m zondag van 09.00 - 21.00 uur. Bekijk hier alle contactmogelijkheden.