Draadloos internet en beveiliging

Waarschijnlijk weet je dat het belangrijk is om je apparaten tegen misbruik door derden te beschermen. Maar hoe doe je dat met je draadloze (Wifi) verbinding? Versleutelen van de verbinding is het antwoord. Alleen als je dat goed doet, kunnen derden niet (al dan niet per ongeluk) ‘meeliften’ op jouw Wifi-verbinding of toegang krijgen tot je gegevens. Er zijn vier vormen van Wifi-versleuteling:

  • Open

Geen versleuteling, alles wordt onbeveiligd verstuurd. Dit is dus onveilig!

  • WEP-encryptie

Verouderde versleuteling, voor internetcriminelen makkelijk te ontcijferen. Liever niet gebruiken.

  • WPA-encryptie

Nieuwere versleuteling, alles wordt beveiligd verstuurd. Redelijk safe.

  • WPA2-encryptie

De meest recente vorm van versleuteling, alles wordt beveiligd verstuurd. Dit is de meest veilige versleuteling en dus de variant die wij aanraden.

Vrijwel elk Wifi-apparaat ondersteunt inmiddels WPA2. Voor meer informatie over het beveiligen van je Wifi-router ga je naar wachtwoord van je Wifi-netwerk wijzigen. Ook handig om een keer door te lezen, is deze informatie over beperkingen inzake toegang tot het gebruik van diensten en toepassingen.

Regel het gemakkelijk online

We hangen niet op tot het probleem opgelost is. Via de veelgestelde vragen op de klantenservicepagina vind je antwoord op je vragen. Lukt dat je niet of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Onze medewerkers staan voor je klaar. Via chat of social media.

Online beschikbaar van maandag t/m zondag van 09.00 - 21.00 uur. Bekijk hier alle contactmogelijkheden.