Wat is phishing?

Phishing is een vorm van fraude, waarmee internetcriminelen proberen om via e-mail, sms-berichtjes, whatsapps of telefoontjes achter uw persoonlijke gegevens te komen. U wordt gelokt naar een valse website. Deze lijkt heel erg op de originele site, maar is het niet. Hier wordt u verzocht om uw inlognaam en wachtwoord in te voeren. Op deze manier krijgen internetcriminelen de beschikking over uw gegevens. Ook worden er wel eens phishing-mails gestuurd waarvan het lijkt alsof ze afkomstig zijn van Caiway zelf.

Hoe herkent u phishing?

Vaak wordt er in een phishing-bericht gevraagd naar zaken zoals het controleren van de inloggegevens van uw bank, een openstaande rekening of een bevestiging van uw account. Daarnaast staat er vaak in zo'n bericht dat u iets gewonnen heeft.
Let daarnaast altijd op het volgende:

  • Controleer of de afzender van het e-mailadres klopt. In het volgende kopje ziet u hoe u e-mails van Caiway kunt herkennen.
  • Controleer voordat u op een link klikt of deze echt naar de juiste website gaat door er met de muis op te gaan staan. Ga bij twijfel eerst naar de regulier website van de partij zelf, zodat u weet hoe het adres van de website is opgebouwd. Vergelijk deze dan met de link uit de e-mail.
  • Controleer tot slot wanneer u inloggegevens moet invoeren altijd of de website waarop u de gegevens invoert, de juiste is, door de url te controleren bovenin uw scherm. De url van uw Mijn Caiway-omgeving ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

Hoe herkent u e-mails van Caiway?

Caiway stuurt u commerciële e-mails, servicemails en bevestigingsmails. Alle e-mails van caiway hebben een afzenderadres dat eindigt op caiway.nl (bijvoorbeeld noreply@caiway.nl, emailvoordeel@service.caiway.nl). Twijfelt u aan een afzender? Neem dan contact met ons op via internetveiligheid@caiway.nl.

Phishing bij Caiway melden

Heeft u een verdachte e-mail ontvangen die van Caiway vandaan lijkt te komen? Meld het ons dan door deze e-mail door te sturen naar internetveiligheid@caiway.nl.

Regel het gemakkelijk online

We hangen niet op tot het probleem opgelost is. Via de veelgestelde vragen op de klantenservicepagina vind je antwoord op je vragen. Lukt dat je niet of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Onze medewerkers staan voor je klaar. Via chat of social media.

Online beschikbaar van maandag t/m zondag van 09.00 - 21.00 uur. Bekijk hier alle contactmogelijkheden.