Waarschuwingsbrief e-mail limiet ontvangen

Heb je per post een waarschuwing over het overschrijden van de e-maillimiet ontvangen? Hieronder leggen we uit wat er aan de hand is en wat je kunt doen om dit op te lossen.

Hoe is dit geconstateerd?

Op de mailserver van Caiway zijn meer dan 300 uitgaande e-mailtjes binnen 30 minuten binnengekomen. Dit komt (bijna) alleen maar voor als er spam vanaf je e-mail adres wordt verstuurd. Dit hoef je uiteraard niet zelf te hebben gedaan, want het kan zijn dat derden je e-mail adres misbruiken. Als we zien dat er grote hoeveelheden e-mailtjes worden verstuurd, blokkeren we uitgaand e-mailverkeer voor 5 uur.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Vaak is een computervirus op één van je apparaten de boosdoener. In zeldzame gevallen kan een derde toegang tot je router hebben gekregen. Die kan dan worden ingezet om spam te versturen.

Wat kan ik hier aan doen?

 • Stap 1: Beveilig je computer(s)
  Het is belangrijk om een goede, up-to-date virusscanner te gebruiken. Bovendien moet die virusscanner de computer regelmatig scannen. Voor meer informatie, zie de pagina Virusvrij.

 • Stap 2: Beveilig je Wifi-netwerk
  Als je Wifi niet goed is ingesteld, kunnen derden ‘meeliften’ en zelfs je internetverbinding misbruiken. Zorg er daarom voor dat je Wifi is beveiligd met een wachtwoord en WPA2-versleuteling. Voor meer informatie kun je terecht bij Draadloos internet & beveiliging.

 • Stap 3: Beveilig de router zelf
  Als je verouderde firmware/software op de router hebt staan, kan die router worden misbruikt. Het is dan ook verstandig om de nieuwste firmware/software te installeren. Vergeet ook niet om je router van een nieuw wachtwoord te voorzien.

 • Hoe nu verder?
  Als je bovenstaande drie stappen hebt doorlopen, neem je contact op met de Klantenservice.

Kom je er niet uit?

Elke dag online van 09:00-21:00. Bellen kan doordeweeks van 08:00-21:00 en op zaterdag van 10:00-16:00. Op zondag ook open voor technische vragen van 10:00-16:00.