Spamfilter en Virusvrij

Veilig internet is belangrijk voor ons. En daarom krijg je van ons op je Caiway-emailadres Spamfilter & virusvrij. Met Spamfilter & virusvrij voorkom je dat je ongewenste e-mail ontvangt. Bovendien controleert het spamfilter de e-mails die je zelf verstuurt ook op virussen en spam. Zo help je er dus ook andere mensen mee.

Wat doet Spamfilter & virusvrij

Spamfilter & visrusvrij zorgt ervoor dat je geen ongewenste e-mail ontvangt én controleert de mail die je verstuurt via onze server op virussen en spam.

Wat is spam en hoe werkt het spamfilter

Spam is de verzamelnaam voor ongewenste e-mail. Denk aan ongevraagde reclame, maar ook aan berichten die je schade kunnen toebrengen, zoals phishing mails en virussen. Het spamfilter zorgt ervoor dat deze mails in de “spam” map van je e-mailaccount gezet worden. Alle e-mail die je verstuurt, inclusief bijlagen, wordt door het filter gecontroleerd op virussen en spam. Als er een spambericht wordt gevonden, blokkeert Caiway de verzending. Bij Spamfilter & virusvrij kun je ook nog zelf bepalen hoe “streng” het spamfilter je e-mail controleert.

Zo werkt virusvrij

Zoals je waarschijnlijk weet, zijn computervirussen programma’s die je computer (en/of de apparaten van anderen) beschadigen, lam leggen of anderszins vervelende effecten hebben. Je computer kan op allerlei manieren virussen oplopen. Bijvoorbeeld door op een ‘foute’ link te klikken, door een ‘besmet’ programma te downloaden en/of door een schadelijk e-mailtje te openen. Het is dan ook super belangrijk om een goed antivirusprogramma te installeren. Virusvrij herkent e-mails met ‘foute links’ en zorgt dat die mails in een aparte map komen. Omdat er meerdere virusscanners worden gebruikt, is de kans dat een virus wordt onderschept, heel groot. Het filter gebruikt meerdere virusscanners die continu worden voorzien van nieuwe virusinformatie. Als er een nieuw virus uitbreekt, wordt dat meestal al na enkele uren herkend én geblokkeerd.

Hoe vraag ik Spamfilter & virusvrij aan

Het filter voor uitgaande e-mail is gratis voor je primaire e-mailadres voor alle internetklanten van Caiway en wordt automatisch aangezet. Wil je het voor meerdere e-mail adressen? Je zet het eenvoudig aan (en uit) via Mijn Caiway.

Kom je er niet uit?

Elke dag online van 09:00-21:00. Bellen kan doordeweeks van 08:00-21:00 en op zaterdag van 10:00-16:00. Op zondag ook open voor technische vragen van 10:00-16:00.