Verbrekende internetverbinding

Valt je internetverbinding af en toe weg? Geen paniek. Als je onderstaande stappen volgt, is de kans groot dat je het zelf kunt oplossen. Lukt dat niet, dan gaan wij uiteraard voor je aan de slag.

Volg de onderstaande stappen

{{ index + 1 }}
{{ step.title }}

{{ step.title }}

Controleer de lampjes op je modem

Controleer of alle lampjes op je modem goed branden.

Branden de lampjes goed, ga dan verder naar de volgende stap. Branden de lampjes op het modem anders? Dan kan het zijn dat je een internetstoring hebt. We helpen je daarvoor graag verder op deze pagina waar we per modem uitleggen hoe je dit kan oplossen.

Reset je modem

Reset het modem, dan worden de diensten opnieuw ingeladen. Dit doe je door het modem ruim 30 seconden van de stroom af te halen.

Ga naar de volgende stap.

Voldoende wifi bereik

Het belangrijkste is dat je voldoende wifi dekking ontvangt. Dit controleer je op je apparaat door te kijken naar het wifi-icoon. Hoe meer streepjes dikgedrukt zijn, hoe beter het signaal. Controleer dit eventueel op meerdere apparaten om te zien of je wifi ontvangst verschillend is.

Als je wifi-icoon de helft of meer ontvangst aangeeft is dit goed. Is dit minder dan de helft? Ga dan naar deze pagina voor het verbeteren van je wifi.

Als je ontvangst voldoen? Dan is het ook handig om het signaal in verschillende ruimtes te controleren. Soms kan een kleine verplaatsing van je apparaat al een groot verschil maken. Door op deze manier te testen, krijg je een goed beeld van de sterkte van je wifi-signaal in je huis. 
 

Maak je gebruik van een kabelmodem of een modem met bridge modus? Ga dan naar stap 4.

Maak je gebruik van een glasvezelmodem, ga dan naar stap 6.

Controleer of je routersoftware is bijgewerkt

Het bijwerken van je routersoftware klinkt misschien ingewikkeld, maar het is vaak eenvoudiger dan je denkt. De meeste moderne routers hebben een gebruiksvriendelijke interface waar je gemakkelijk kunt zien of er updates beschikbaar zijn. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen:

  • Log in op je router: Dit doe je meestal door het IP-adres van je router in je webbrowser in te voeren. Het IP-adres staat meestal op de sticker van de router, anders in de handleiding.

  • Ga naar het updategedeelte: Dit kan variëren per merk, maar zoek naar termen als 'Firmware Update' of 'Software Update'.

  • Controleer op updates: De router zal automatisch zoeken naar beschikbare updates.

  • Installeer de updates: Volg de instructies op het scherm om de updates te installeren.

Volg anders de instructies op van de fabrikant in een meegeleverde handleiding. 

Het bijwerken van je routersoftware is een kleine moeite met grote voordelen. Het zorgt niet alleen voor een veiligere verbinding, maar kan ook de prestaties van je netwerk verbeteren. 

Ga verder naar de volgende stap.

Sluit een apparaat met een kabel aan het op modem

Het direct aansluiten van een apparaat met een kabel op het modem heeft verschillende voordelen. Ten eerste sluit je hiermee de router uit, wat betekent dat je minder kans hebt op storingen en signaalverlies. Dit kan vooral handig zijn in situaties waarin je een stabiele verbinding nodig hebt.

Zo sluit je een apparaat direct aan:

  • Kabel kiezen: Zorg ervoor dat je een geschikte netwerkkabel hebt, zoals een cat5e UTP-kabel.

  • Kabel aansluiten: Verbind één uiteinde van de kabel met je apparaat en het andere uiteinde met een vrije poort op het modem.

  • Controleer de verbinding: Zorg ervoor dat de verbinding actief is door te controleren of je apparaat toegang heeft tot het internet.

Merk je na het doorlopen van deze stappen nog steeds een verbrekende verbinding? Controleer dan of er een storing in de buurt is met onze storingschecker of neem rechts onderin contact op via chat. Wij helpen je persoonlijk verder.

Bijwerken van software

Gebruik je naast je modem nog andere netwerkapparaten onze Slimme Wifi Boosters? Controleer dan of die apparaten een update nodig hebben. Dit doe je zo:

Slimme Wifi Boosters

In de Deco app ontvang je automatisch een melding voor nieuwe beschikbare updates. We raden je aan om de automatische update functie aan te laten. Hierdoor heb je altijd de laatste en juiste firmware op je Deco.

Overige apparaten

Zoek in de handleiding van het apparaat naar het onderdeel software update of software bijwerken.

Ga door naar de volgende stap.

Ontkoppel mogelijke storingsbronnen

Er zijn verschillende apparaten die je wifi-signaal kunnen verstoren. Hier zijn enkele veelvoorkomende storingsbronnen:

  • Wifi repeaters: Hoewel wifi repeaters bedoeld zijn om je signaal te versterken, kunnen ze soms juist voor storingen zorgen. Dit komt doordat ze het signaal opnieuw uitzenden.

  • Powerlines: Deze apparaten gebruiken het elektriciteitsnetwerk in je huis om een internetverbinding te creëren. Helaas kunnen ze ook storingen veroorzaken, vooral als je huis ouder is en de bedrading niet optimaal is.

Merk je na het doorlopen van deze stappen nog steeds een verbrekende verbinding? Controleer dan of er een storing in de buurt is met onze storingschecker of neem rechts onderin contact op via chat. Wij helpen je persoonlijk verder.

Kom je er niet uit?

Elke dag online van 09:00-21:00. Bellen kan doordeweeks van 08:00-21:00 en op zaterdag van 10:00-16:00. Op zondag ook open voor technische vragen van 10:00-16:00.