• Webmail
  • Over Caiway

Virusvrij


Op deze pagina vindt u alle informatie over de e-maildienst Virusvrij


Hoe werkt VirusVrij?

Al uw e-mails inclusief attachments/bijlagen worden door de VirusVrij scanners gecontroleerd op de aanwezigheid van een virus. Wordt er een virus aangetroffen, dan wordt deze verwijderd. Zowel de afzender als de ontvanger van het bericht krijgen hiervan een mededeling. Verschillende virusscanners bewaken uw e-mail. Hierdoor is de kans dat een virus wordt ontdekt heel groot. Voor de meest optimale bescherming worden deze scanners continu voorzien van actuele virusinformatie.


Hoe pas ik mijn e-mailinstellingen aan om gebruik te maken van VirusVrij?

U kunt voor elke abonnementsvorm het virusfilter aanvragen. De virusfilter is gratis beschikbaar voor het hoofd e-mail-account van alle kabelinternet-abonnementen. Voor de extra e-mailaccounts kost deze dienst € 4,15 per maand, ongeacht het aantal extra accounts. Om de virusfilter in te schakelen logt u in op https://mijn.caiway.nl/, hier gaat u naar My Internet. Hier kiest u voor Beheer Hoofdaccount of Extra Emailadressen, afhankelijk van welke u wilt aanpassen.
Gebruik de knop achter VirusVrij/Spamfilter om de filters in of uit te schakelen.


Hoe weet ik of mijn e-mail is gescand?

Alle e-mailberichten die bij u binnenkomen worden door VirusVrij Webmail voorzien van een voettekst. Hieruit blijkt dat de e-mail is gescand en virusvrij is.

Hoe snel herkent VirusVrij nieuwe virussen?

VirusVrij maakt gebruik van verschillende scanners die voortdurend worden voorzien van de nieuwste virusinformatie. Veelal enkele uren na een uitbraak van een nieuw virus en de opname hiervan in diverse virusdatabases, worden virussen verwijderd uit de e-mail.


Geeft VirusVrij 100% garantie dat er geen virussen in de e-mail aanwezig zijn?

Nee, 100% garantie kan nooit gegeven worden. Wij streven er echter naar de dienst zo optimaal mogelijk te laten functioneren. In de praktijk is de kans dat er een virus meekomt met een e-mail bericht zeer klein.

Was dit antwoord nuttig?

Regel het gemakkelijk online

met een van onze medewerkers!

Chat direct met een van onze medewerkers.
Zij beantwoorden direct je vragen.


Beschikbaar van maandag t/m zondag van 09:00 - 21:00