Virusvrij

E-mails met een virus wil je niet openen. Anderen onbedoeld een virus toesturen, wil je ook niet. Om die situaties te voorkomen, kun je gebruikmaken van VirusVrij. Een combinatie van virusscanners controleert dan of je inkomende en/of uitgaande e-mails virussen bevatten. De scanners grijpen meteen in als dat het geval is.

Veelgestelde vragen

 • Geeft VirusVrij 100% garantie op virusvrije e-mail?
  Nee, 100% garantie kan nooit gegeven worden. Wij streven er wel naar om de dienst optimaal te laten functioneren. In de praktijk is de kans dat er een virus ‘doorheen komt’ heel klein.
 • Heb ik geen andere virusscanner nodig?
  Jawel. We raden aan om altijd een virusscanner te installeren. VirusVrij controleert alleen e-mail en dus niet bestanden die je bijvoorbeeld downloadt. Zo kun je kiezen voor een Caiway-virusscanner vanaf slechts € 2,50 per maand
 • Hoe snel herkent VirusVrij nieuwe virussen?
  VirusVrij maakt gebruik van verschillende scanners die voortdurend worden voorzien van de nieuwste virusinformatie. Vaak lukt het zo om nieuwe virussen al na een paar uur te herkennen én te verwijderen.
 • Hoe veilig is VirusVrij?
  Omdat VirusVrij meerdere virusscanners gebruikt, is de kans dat een virus wordt ontdekt heel groot. Bovendien zijn de scanners volledig up-to-date. Maar let op: we kunnen geen ‘veiligheidsgarantie’ afgeven.
 • Hoe weet ik of mijn e-mail is gescand?
  Alle e-mailberichten die je ontvangt, worden door VirusVrij voorzien van een voettekst. Hieruit blijkt dat de e-mail gescand en virusvrij is.
 • Hoe werkt VirusVrij?
  De VirusVrij-scanners controleren al je e-mails, inclusief bijlagen, op virussen. Wordt er een virus aangetroffen, dan wordt die verwijderd. Zowel de afzender als de ontvanger van de e-mail krijgen hiervan bericht.
 • Hoe zet ik het aan?
  Om VirusVrij in te schakelen, log je in op Mijn Caiway. Ga dan naar My Internet en kies voor Beheer Hoofdaccount (hoofd e-mail adres) of Extra Emailadressen als je de scanner op andere e-mail adressen wilt aanzetten. Gebruik de knop achter VirusVrij/Spamfilter om de filters in of uit te schakelen.
 • Wat kost VirusVrij?
  Voor je hoofd e-mailadres is het gebruik gratis. Als je ook extra accounts, bijvoorbeeld van een gezinslid, wilt beschermen, kost deze dienst € 4,15 per maand, ongeacht het aantal extra accounts. Dus ook als je (bijvoorbeeld) drie extra e-mailaccounts wilt beschermen, zijn de totale kosten € 4,15 per maand.

Regel het gemakkelijk online

We hangen niet op tot het probleem opgelost is. Via de veelgestelde vragen op de klantenservicepagina vind je antwoord op je vragen. Lukt dat je niet of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Onze medewerkers staan voor je klaar. Via chat of social media.

Online beschikbaar van maandag t/m zondag van 09.00 - 21.00 uur. Bekijk hier alle contactmogelijkheden.