Verbeter de internetontvangst van je Deco Slimme Wifi Boosters

Slechte wifi? Volg onze stappen om je bereik te verbeteren.

Bij Caiway zorgen wij ervoor dat je thuis hoe dan ook snel en stabiel internet ontvangt voor zowel kabel als glasvezel. Met de Slimme Wifi-boosters maak je de verbinding in huis nog sterker.

Als je nieuw bent met onze Slimme Wifi-boosters hebben we hier een eenvoudig te volgen stappenplan en handleiding voor je klaarstaan. Samen met de bijbehorende app heb je dit zo geregeld!

Tips voor (nog) beter bereik

Zelfs als je wifi-boosters goed geïnstalleerd zijn met de bijbehorende app, kan het gebeuren dat je een minder snelle wifi verbinding ervaart. Geen probleem! We hebben hier 6 handige stappen voor je klaarstaan zodat je optimaal kan genieten van een fijne wifiverbinding in huis.

Stappenplan

{{ index + 1 }}
{{ step.title }}

{{ step.title }}

Installeer de TP-Link Deco app 

Als je de app al geïnstalleerd heb kan je direct naar stap 2 gaan.

 • Installeer de Deco app en maak een account.
 • Heb jij je wifi-boosters al via de app geïnstalleerd maar zie je dit niet terug? Kijk dan in je installatiehandleiding en installeer het opnieuw door een reset uit te voeren. Hiervoor heb je een tandenstoker of iets anders met een puntig voorwerp nodig om aan de onderkant van je wifi-booster de 'Reset' knop in te drukken. Hou de knop een aantal seconden ingedrukt tot het LED-lampje van kleur verandert. Bij het zien van een blauwe kleur is het resetten afgerond en kan je de wifi-boosters opnieuw installeren. Dit moet je doen voor alle aangesloten wifi-boosters.
 • Kijk daarna in de installatiehandleiding hoe je de Slimme Wifi-boosters opnieuw kan installeren.
deco app

Check bewerkingsmodus in de app

 • Kijk in de app of de wifi-boosters in 'Access Point' modus staan. Dit kan je op de volgende manier controleren: Ga naar Meer > Geavanceerd > Bewerkingsmodus.
 • Zie je de Bewerkingsmodus op 'Access Point' staan? Ga dan door naar stap 3.
 • Zie je de Bewerkingsmodus staan op 'Wifi-router', verander dit dan naar 'Access Point mode' en druk op 'Toepassen'. Je wifi-netwerk zal hierna opnieuw opstarten.
bewerkingsmodus app deco

Controleer update en installeer 

Het kan zijn dat je Slimme Wifi-boosters nog slimmer zijn geworden en dat er een update klaar staat. Dat kan je op deze manier controleren:

 • Wanneer je in het beginscherm ziet staan 'Werkt alles naar behoren?' Ga dan naar Meer > Systeem > Voer een update uit voor Deco.
 • Als er een update mogelijk is, druk dan op 'Download de firmware'. Na het downloaden kies je voor 'Installeer'. Dit kan enkele minuten duren.

Let op: Zie je een probleem vermeld staan in het beginscherm? Los dit dan eerst op. Doe je dat niet, dan worden niet alle Slimme Wifi-boosters meegenomen in de update.

Plaatsen van de Slimme Wifi-boosters

 • Zorg ervoor dat de Slimme Wifi-boosters op een vrije plek geplaatst worden en niet in de buurt staan van andere elektronische apparaten, magnetrons, aquaria en TL-lampen.
 • Plaats per woonlaag minimaal één wifi-booster.

deco floor 1  deco floor 1  deco floor 1

Verdieping 1                                       Verdieping 2                                       Verdieping 3

Wifi van je modem moet UIT

 • Bij het gebruik van Slimme Wifi-boosters is het nodig om de wifi van je modem uit te zetten. Omdat je nu al wifi ontvangt via de wifi-boosters kan het storing geven als deze beide aan staan.
 • Zet andere apparaten met een wifi-netwerk ook uit, zoals een eigen router.
 • Bij het gebruik van een eigen router raden we je aan om de stappen in de bijbehorende handleiding te volgen.
 • Het uitzetten van je wifi is snel geregeld. Wel gaat dit voor elk modem net iets anders. Bijvoorbeeld voor de Genexis Platinum of Nokia XS-2426-A en B kan je dit zo doen:

Genexis Platinum

Hou de 'WPS' knop 10 seconden ingedrukt, controleer daarna of het 'wifi' lampje op het modem uitgaat.

Nokia XS-2426G-A en B

Druk de 'WLAN' knop aan de achterkant van het modem kort in. Bij het Nokia XS-2426G-A modem zie je aan de voorkant dat de twee lampjes 'WLAN2.4G' en 'WLAN5G' uitgaan. Bij het Nokia XS-2426G-B modem zie je aan de voorkant dat het 'WLAN' lampje uitgaat.

Neem een kijkje in onze handleiding als je gebruik maakt van een ander modem.

Zorg ervoor dat de Slimme Wifi-boosters bekabeld met elkaar verbonden zijn

Je Slimme Wifi-boosters werken een stuk beter wanneer ze met elkaar verbonden zijn. Probeer daarom je wifi-boosters aan elkaar te verbinden met een UTP kabel. Alle draadloze apparaten via een bekabelde wifi-booster zullen hier gelijk baat bij hebben. 

Kom je er zelf niet uit met het trekken van de kabels en wil je hulp? Dat is bij ons geen probleem. Via onze klantenservice kan je een monteur bestellen die dit soort werkzaamheden tegen een vergoeding uitvoeren. 

Klaar voor 100% internet beleving

Met deze stappen zijn je Slimme Wifi-boosters correct geïnstalleerd en heb je een optimaal wifi bereik in huis. Heb je toch nog problemen met je wifiverbinding? Neem dan contact op met onze klantenservice. We denken graag met je mee om dit samen op te lossen.

Kom je er niet uit?

Elke dag online van 09:00-21:00. Bellen kan doordeweeks van 08:00-21:00 en op zaterdag van 10:00-16:00. Op zondag ook open voor technische vragen van 10:00-16:00.