Verbeter de internetontvangst van je Deco Slimme Wifi Boosters

Slecht internet? Zó verbeter je bereik en ontvangst.

Met Caiway ben je verzekerd van snel en stabiel internet. Dat geldt zowel voor glasvezel als voor kabel. Met TP-Link Deco wifi boosters is je internetbeleving in het hele huis nóg beter. Voor jou en je andere huisgenoten. Tenminste, als alles goed geïnstalleerd is.

Mogelijk heeft onze monteur dat gedaan. Heb je de installatie zelf gedaan aan de hand van het stappenplan of de handleiding? Als je deze stap voor stap zorgvuldig volgt, is de installatie van de Deco Slimme Wifi Boosters én de handige bijbehorende app simpel.

Tips voor (nog) beter bereik

Ondanks een correcte installatie van de Deco wifi boosters én de bijbehorende app kan het toch gebeuren dat het bereik én de ontvangst niet 100% zijn. Geen nood, want hier leggen we uit hoe je de installatie zelf kunt verbeteren.

In 5 stappen naar betere ontvangst en bereik

Bij de levering van deze set zit een uitgebreide handleiding die jou begeleidt in een succesvolle installatie. Je kunt deze uiteraard stap voor stap checken. Als je toch nog steeds problemen ondervindt, volg dan onderstaande 5 stappen:

losse deco's

Stap 1: Installeer de TP-Link Deco app 

Heb je deze app al én kun je ook je netwerk inzien? 
Ga dan naar stap 2. 

 • Installeer de Deco app en maak een account aan.
 • Is je Deco al geïnstalleerd, maar zie je deze niet terug in de app? Doe dan een reset en installeer opnieuw. Check de installatiehandleiding. Voor de reset: Gebruik een tandenstoker (of een ander puntig voorwerp) om de onderkant van de Deco op de Reset knop te drukken. Houd de knop een aantal seconden ingedrukt tot het LED-lampje van kleur verandert. Wacht tot deze blauw knippert: dan is het resetten voltooid en kan de installatie opnieuw uitgevoerd worden. Doe dit voor alle Deco wifi boosters die aangesloten zijn. 
 • Volg de installatie handleiding om de Deco wifi boosters opnieuw te installeren.  
 
deco app

Stap 2: Check bewerkingsmodus in de app

 • Check in de app of je Deco wifi boosters in Access Point modus staan. Dit doe je door in de Deco app te gaan naar: Meer > Geavanceerd > Bewerkingsmodus  
 • Staat de Bewerkingsmodus op Access Point? Mooi, ga dan naar stap 3.
 • Staat de Bewerkingsmodus op wifi-router? Zet deze dan om naar Access Point mode en druk op Toepassen. Let op: je wifi-netwerk zal opnieuw gestart worden.  
 
bewerkingsmodus app deco

Stap 3: Controleer update en installeer 

Controleer of er een update beschikbaar is voor de Deco en installeer deze. 

 • Staat er op het beginscherm ‘Alles werkt naar behoren?’ Ga dan naar Meer > Systeem > Voer een update uit voor Deco. 
 • Indien een update beschikbaar is, voer deze dan uit door op ‘Download de firmware’ te drukken. Na het downloaden druk je op ‘Installeer’. Dit neemt enkele minuten in beslag.  

Let op: Zie je in het beginscherm een probleem vermeld staan? Los dit dan eerst op. Anders kan het zijn dat niet alle Deco wifi boosters worden meegenomen in de update. 

 

Stap 4: Plaatsen van de Deco wifi-punten

 • Plaats de Deco wifi boosters op een vrije plek: uit de buurt van andere elektronische apparaten, magnetrons, aquaria, TL-lampen. 
deco floor 1
Deco op 1 verdieping
deco floor 2
Deco op 2 verdiepingen
deco floor 3
Deco op 3 verdiepingen
 • Plaats ook minimaal 1 Deco wifi booster per woonlaag. 
 • We adviseren om de Deco wifi boosters – als het kan – bekabeld op elkaar aan te sluiten. Dus een internet kabel tussen de verschillende punten. Alleen de eerste Deco is altijd bekabeld aangesloten, de tweede Deco kun je dan aan de eerste aansluiten en de derde weer aan de tweede. Zo voorkom je verstoringen en werkt dat altijd beter dan een volledig draadloos netwerk.  

TIP: Vervang je COAX kabels door internet kabels

Zo kun je op meerdere plekken bekabeld een Deco wifi booster aansluiten. Kun je zelf geen kabels trekken en zoek je hulp? Geen probleem: Je kan via onze klantenservice een monteur bestellen die deze werkzaamheden – tegen een vergoeding - voor je uitvoert.

Stap 5: Wifi van je modem moet UIT

 • Controleer of de wifi van je modem uit staat. Je gebruikt namelijk alleen de wifi van de Deco’s. Staan ze allebei aan, dan kunnen ze elkaar verstoren.
 • Zorg er ook voor dat alle andere wifi-netwerken in je woning uit staan, zoals een eigen router.
 • In de handleiding lees je hoe je de wifi op een door Caiway geleverde modem uitschakelt.
 • Heb je een andere router? Raadpleeg dan de bijbehorende handleiding en volg de instructies voor het uitschakelen van wifi. 

Klaar voor 100% internet beleving

Zo, als je deze stappen hebt doorlopen, zou de installatie goed moeten zijn en is je internetbereik en ontvangst optimaal. Loop je, na deze stappen nog steeds tegen wifi-problemen aan? Neem dan contact op met onze klantenservice. We zullen samen kijken naar je problemen en een passende oplossing vinden. 

Kom je er niet uit?

Elke dag online van 09:00-21:00. Bellen kan doordeweeks van 08:00-21:00 en op zaterdag van 10:00-16:00. Op zondag ook open voor technische vragen van 10:00-16:00.