Extra opties van de Wifi-router

Je Asus Wifi-router heeft veel extra opties. Hieronder lichten we een aantal van de meest gebruikte opties kort toe. Wil er meer over weten of ben je benieuwd naar de geavanceerde mogelijkheden? Lees dan de handleiding door of bezoek de website van Asus.

Guest network

Met een Guest Network bied je vrienden en familie toegang tot internet, zonder dat ze over het wachtwoord van je Wifi-netwerk beschikken. Je gasten kunnen dan wel draadloos internetten, maar hebben geen toegang tot de rest van je netwerk. Je kunt maximaal drie gastnetwerken per 2,4GHz of 5Ghz band aanmaken. Elk gastnetwerk krijgt een eigen wachtwoord. Je kunt toegang tot gastnetwerken eventueel beperken door een tijdslimiet toe te kennen. De toegangsrechten vervallen dan op het moment dat die tijd afloopt.

Via de ASUS Router App functie Share your Wi-Fi kun je jouw Wifi-verbinding delen met familie en vrienden. Er wordt dan automatisch een gastnetwerk aangemaakt, inclusief een automatisch gegenereerd wachtwoord. De Wifi-netwerknaam en het bijbehorende wachtwoord kun je delen met je bezoekers. Bijvoorbeeld via WhatsApp of e-mail.

Ingebouwde beveiliging

ASUS AiProtection biedt real-time netwerkcontrole op malware, virussen en andere indringers. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Trend Micro-beveiliging. Je dient deze beveiliging zelf te installeren. Hoewel het verstandig is hier gebruik van te maken, raden we sterk (!) aan om ook antivirussoftware te installeren op je apparaten (PC’s, laptops, smartphones, et cetera). Denk bijvoorbeeld aan Caiway Veilig Internet.

Parental Controls

Een onderdeel van ASUS AiProtection is ‘ouderlijk toezicht’ op de apparaten binnen je netwerk. Hiermee kun je ‘adult content’ (erotiek, geweld, et cetera) op de apparaten van je kinderen blokkeren. Of tijdslimieten instellen voor internettoegang op specifieke apparaten. Handig als je bijvoorbeeld niet wilt dat je kinderen ’s avonds laat nog het internet op kunnen.

Printer en data sharing

De USB-poorten op je ASUS Wifi-router geven de mogelijkheid tot het delen van je printer en/of bestanden in je netwerk.

Asus router diagnostics

Wifi-problemen? Met de ASUS Router app kun je een probleemanalyse uitvoeren. Er wordt dan onderzocht wat het probleem veroorzaakt en je krijgt tips om die problemen op te lossen.

Regel het gemakkelijk online

We hangen niet op tot het probleem opgelost is. Via de veelgestelde vragen op de klantenservicepagina vind je antwoord op je vragen. Lukt dat je niet of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Onze medewerkers staan voor je klaar. Via chat of social media.

Online beschikbaar van maandag t/m zondag van 09.00 - 21.00 uur. Bekijk hier alle contactmogelijkheden.