Firmware automatisch updaten

Firmware is software die door de fabrikant op je Wifi-router is geïnstalleerd. Omdat de fabrikant soms verbeteringen en/of veiligheidsupdates doorvoert, is het slim om altijd de meest recente firmware te installeren. Sitecom maakt je dat extra makkelijk, want als er een firmware update is, ontvang je een melding tijdens het browsen.

Stap 1. Klik op Downloaden en bijwerken 

1. Zie je deze pop-up tijdens het browsen? Mooi! Zie je die niet, zet de router dan even uit en vervolgens weer aan. Open nu een webbrowser. De pop-up zou in beeld moeten verschijnen.
2. Klik op Informatie voor info over de nieuwe firmwareversie.
3. Klik op Downloaden en bijwerken om de firmware te installeren.

Stap 2. Log in op je router


Voer in het dialoogvenster het volgende in:

  • Gebruikersnaam: admin
  • Wachtwoord: De WPA2-code.

De WPA2-code staat op de sticker onderop je Wifi-router én op de meegeleverde 
flyer "Network Login Details"

Stap 3. Installeer de firmware

1. Klik op Installeer
2. Zodra de installatie klaar is, volgt een melding. Het kan daarna nog 10 minuten duren voordat de Wifi-router weer verbinding maakt. Even geduld dus…

Veelgestelde vragen

  • Ik zie de pop-up niet. Wat nu?
    Herstart de router door deze uit te zetten en daarna weer in te schakelen. Open dan een browser. Nog geen pop-up te zien? Installeer de nieuwe firmware dan handmatig.
  • Na de update kan ik niet verbinden met mijn netwerk. Wat nu?
    Tijdens de update kan de router enkele keren opnieuw opstarten. Daarna kan het nog maximaal 10 minuten duren voordat je weer verbinding hebt. Duurt het langer? Reset de Wifi-router dan naar de fabrieksinstellingen door de OPS-knop op de router 20 seconden ingedrukt te houden. Eventueel kun je daarna nog een keer proberen om de firmware te updaten.

Regel het gemakkelijk online

We hangen niet op tot het probleem opgelost is. Via de veelgestelde vragen op de klantenservicepagina vind je antwoord op je vragen. Lukt dat je niet of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Onze medewerkers staan voor je klaar. Via chat of social media.

Online beschikbaar van maandag t/m zondag van 09.00 - 21.00 uur. Bekijk hier alle contactmogelijkheden.