Extra access point aansluiten

Is je Wifi-netwerk (soms) trager dan anders? Hapert de verbinding af en toe? Of kun je op sommige plekken in huis helemaal geen Wifi-verbinding maken? Dan is het installeren van een extra access point aan te raden. Daarmee vergroot je het bereik van je Wifi-netwerk. Het aansluiten van een extra access point is niet ingewikkeld. Zeker niet met deze aanwijzingen. 

Aansluiten access point
Je verbindt het access point met een kabeltje aan je ‘oude’ Wifi-router. Eigenlijk ‘combineer’ je zo dus twee Wifi-routers. Twee keer de Wifi-kracht dus! Sluit de kabel aan op één van de vier LAN-poorten van je eerste Wifi-router en vervolgens op één van de vier LAN-poorten van je access point. 

Heb je een router van Caiway? Kijk dan op de pagina voor de TP-Link AC1200 of de ASUS RT-AC68U om deze als Access point in te stellen.

Let op! Caiway kan geen telefonische ondersteuning bieden voor het instellen van andere routers als Access Points. Hieronder volgt een algemene beschrijving om je op weg te helpen.

wifi router

Heb je een andere router?
Volg dan ook de bovenstaande instructies m.b.t. hoe je de router aansluit. Kijk dan of er een Access Point mode is. Als dat niet het geval is ga je op zoek naar de DHCP-instellingen en zet je de DHCP-serverfunctie uit.

Mocht bovenstaande niet genoeg blijken te zijn dan raden we je aan contact op te nemen met de fabrikant van je router, of een handleiding voor je eigen router op internet op te zoeken.

Veelgestelde vragen

  • Kunnen jullie mij helpen bij het installeren van een extra access point?
    Ja, onze monteurs kunnen dit extra access point voor je aansluiten. Daar zijn wel kosten aan verbonden. Kijk voor de voorwaarden op installatieservice.
  • Welke router moet ik kopen?
    Goede vraag, maar helaas lastig te beantwoorden. Er zijn enorm veel routers op de markt en er komen bijna dagelijks nieuwe modellen bij. Op websites als Tweakers vind je vaak goed onderbouwde reviews van de verschillende modellen. Onze tip is om zelf op onderzoek uit te gaan en niet ‘blind’ een mooi blinkend modelletje aan te schaffen. Laat je dus goed voorlichten, bijvoorbeeld in een elektronica- of computerwinkel.

Regel het gemakkelijk online

We hangen niet op tot het probleem opgelost is. Via de veelgestelde vragen op de klantenservicepagina vind je antwoord op je vragen. Lukt dat je niet of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Onze medewerkers staan voor je klaar. Via chat of social media.

Online beschikbaar van maandag t/m zondag van 09.00 - 21.00 uur. Bekijk hier alle contactmogelijkheden.