• Webmail
  • Over Caiway
  • Blog

Extra access point aansluiten


Is je Wifi-netwerk (soms) trager dan anders? Hapert de verbinding af en toe? Of kun je op sommige plekken in huis helemaal geen Wifi-verbinding maken? Dan is het installeren van een extra access point aan te raden. Daarmee vergroot je het bereik van je Wifi-netwerk. Het aansluiten van een extra access point is niet ingewikkeld. Zeker niet met deze aanwijzingen.


Aansluiten access point

Je verbindt het access point met een kabeltje aan je ‘oude’ Wifi-router. Eigenlijk ‘combineer’ je zo dus twee Wifi-routers. Twee keer de Wifi-kracht dus! Sluit de kabel aan op één van de vier LAN-poorten van je eerste Wifi-router en vervolgens op één van de vier LAN-poorten van je access point.

Belangrijk! Zet de DHCP-Serverfunctie op de tweede Wifi-router (access point) uit om verbindingsproblemen te voorkomen. Je doet dat in de software van de tweede router.

Extra wifi-apparatuur van Caiway

In enkele gevallen levert Caiway zelf ook extra wifi-apparatuur. Deze wordt door onze monteurs bij u geïnstalleerd. Op de pagina's TP-Link RE200 (range extender) en TP-Link WPA-7510 (powerline adapter) vindt u meer informatie over deze producten.

Veelgestelde vragen

  • Kunnen jullie mij helpen bij het installeren van een extra access point?

    Ja, onze monteurs kunnen dit extra access point voor je aansluiten. Daar zijn wel kosten aan verbonden. Kijk voor de voorwaarden op installatieservice.

  • Welke Wifi-router moet ik kopen?

    Goede vraag, maar helaas lastig te beantwoorden. Er zijn enorm veel Wifi-routers op de markt en er komen bijna dagelijks nieuwe modellen bij. Op websites als Tweakers vind je vaak goed onderbouwde reviews van de verschillende modellen. Onze tip is om zelf op onderzoek uit te gaan en niet ‘blind’ een mooi blinkend modelletje aan te schaffen. Laat je dus goed informeren in een elektronica- of computerwinkel.

Was dit antwoord nuttig?

Regel het gemakkelijk online

met een van onze medewerkers!

Chat direct met een van onze medewerkers.
Zij beantwoorden direct je vragen.


Beschikbaar van maandag t/m zondag van 09:00 - 21:00