Op deze pagina:

Buitenland

In de EU kun je bellen, internetten en sms’en zoals je dat ook thuis doet. Maar let op: dit geldt niet wanneer je belt en sms't vanuit Nederland naar het buitenland (ook in de EU). Kijk in het tarievenoverzicht voor de kosten.

Uitleg over dataroaming

Klanten van Caiway Mobiel maken in Nederland gebruik van het meest bekroonde mobiele netwerk van T-Mobile. In het buitenland schakelt je telefoon automatisch over naar een ander netwerk. Dit heet roaming. Op deze manier kun je gemakkelijk blijven appen, surfen, mailen en bellen. Binnen de EU worden daar geen extra kosten voor in rekening gebracht, zolang je binnen je (Nederlandse) bundel blijft. 

 

Netwerkinstellingen voor het buitenland aanpassen 

De belangrijkste netwerkinstellingen kun je eenvoudig zelf via de Caiway Mobiel-app aanpassen. Denk hierbij aan onder andere: 

 • Roaming data  
  Zet deze optie uit wanneer je géén data wilt verbruiken in het buitenland. Internetten is dan alleen mogelijk via wifi. 
 • Roaming bellen 
  Zet deze optie uit zodat je niet meer kunt bellen in het buitenland. Oproepen ontvangen is wel mogelijk. 
 • Roaming sms 
  Zet deze optie uit als je geen sms-berichten wilt versturen vanuit het buitenland. Sms-berichten ontvangen blijft wel mogelijk. 
 • Internationaal bellen 
  Zet deze optie uit als je oproepen naar het buitenland vanuit Nederland wilt blokkeren. 

Voicemail in het buitenland

Met voicemail ben je ook bereikbaar als je niet kunt opnemen. Ben je in het buitenland en wil je je voicemail afluisteren, dan bel je naar +31 6 24 00 12 33.  
Om er zeker van te zijn dat je voicemail in het buitenland kunt gebruiken, stel je een wachtwoord in (van minimaal 4 cijfers) via je voicemail menu. Om je voicemail af te luisteren in het buitenland, rekenen we het buiten de bundel tarief (30 cent per minuut). Je voicemail staat standaard al aan. Je kunt je voicemail aan- of uitzetten via de Caiway Mobiel-app.

 

Wil je geen extra kosten?

Om je tegen onverwachte hoge kosten te beschermen, hebben wij standaard een limiet van 50,- ingesteld. Het zogenoemde belplafond. Dit belplafond zorgt ervoor dat je buiten je bundel niet meer dan voor het ingestelde bedrag van 50,- kunt verbruiken. We geven een voorbeeld. Is het tegoed van je internetbundel op en heb je het belplafond bereikt? Dan kun je niet meer internetten. Heb je nog belminuten over, dan kun je uiteraard wel bellen. We rekenen geen buiten de bundel kosten als je belt of internet binnen je bundel én in de EU. Internet je meer dan de helft van je internetbundel bij Mobiel 12 GB of  30 GB dan brengen we je de buiten de bundel kosten in rekening. Liever geen buiten de bundel kosten? Onze klantenservice past deze limiet graag voor je aan. 

Tarieven

In de EU (zone 1) kun je bellen, internetten en sms’en zoals je dat ook thuis doet, gewoon vanuit je bundel.  
Ook kun je bellen en sms’en naar een Nederlands mobiel nummer in het buitenland zonder dat daar extra kosten voor in rekening gebracht worden als je binnen je bundel blijft.   
Er worden extra kosten (buiten de bundel tarieven) berekend als je : 

 • belt en smst naar buitenlandse telefoonnummers vanuit Nederland (ook in de EU)
 • voor Mobiel 12GB en 30GB, kun je de helft van je databundel in EU gebruiken, daarna brengen we het buiten de bundel tarief in rekening. We informeren je per sms (afzender: 1350) wanneer je 80% en 100% van je verbruik bereikt hebt. 

In het tarievenoverzicht vind je een overzicht van alle (buitenland) tarieven, ook voor buiten de EU.

Kom je er niet uit?

 • Liever iemand spreken?

  Toon telefoonnummer 088 2249 111