Nummerbehoud

Vaste telefoon

Wil je graag overstappen naar Caiway, maar je telefoonnummer van de vaste telefoon niet verliezen? Geen probleem! Met onze nummerbehoud service blijf je gewoon bereikbaar op hetzelfde nummer. Handig voor iedereen die jou graag aan de lijn heeft! Op deze pagina lees je hoe dit werkt. 

Nummerbehoud is mogelijk in de volgende situaties:

1. Je stapt over van provider per einddatum van je contract (standaardsituatie)

Het telefoniecontract bij jouw huidige provider wordt beëindigd aan het einde van het contract (overeenkomst bepaalde duur) of er wordt rekening gehouden met een opzegtermijn (overeenkomst onbepaalde duur). Je hebt dan geen dubbele kosten.

Je huidige provider blijft zijn diensten leveren tot de diensten van Caiway actief zijn. Je telefoonnummer wordt overgezet van je huidige provider naar Caiway zodra het contract is verlopen en je Caiway modem is geïnstalleerd.

2. Je stapt over van provider met een eerdere beëindiging van jouw contract

Aan de hand van de (eerdere) opzegging beëindigd je huidige provider je telefoniecontract op de datum dat het telefoonnummer wordt doorgegeven. Je provider kan de maanden die je eerder weggaat als afkoopsom in één keer in rekening brengen.

Je telefoonnummer wordt dan overgezet van je huidige provider naar Caiway zodra je Caiway modem is geïnstalleerd.

3. Je hebt jouw contract al beëindigd en je wilt alsnog je telefoonnummer(s) behouden

Dit kan tot één maand na de beëindiging van jouw contract. Neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers door rechtsonder een chat te starten met onze chatbot Kai. Je telefoonnummer wordt dan overgezet van je huidige provider naar Caiway zodra je Caiway modem is geïnstalleerd.

4. Je wilt jouw telefoonnummer(s) behouden zonder beëindiging van jouw contract

Een verzoek van nummerbehoud is géén opzegging van je huidige telefoniecontract. Je telefoniecontract gaat door bij je huidige provider met het nieuwe telefoonnummer.

Je telefoonnummer wordt dan overgezet van je huidige provider naar Caiway zodra je Caiway modem is geïnstalleerd.


Wil je meer weten over nummerbehoud?

Kijk dan op de website van COIN.

Naar de website van COIN

Veelgestelde vragen

 • Wanneer is overname telefoonnummer niet mogelijk

  • Als je nog langer dan 120 kalenderdagen (4 maand) in contract zit en geen afkoopsom wil betalen. Weet je niet of je contract vrij bent (telefonieabonnement is maandelijks opzegbaar), informeer dan bij je huidige provider.

  • Als je het telefonie abonnement bij je oude provider al meer dan 2 maanden geleden hebt opgezegd.

 • Wanneer start overname telefoonnummer

  Caiway neemt het nummer pas over van je huidige provider als je jouw telefonie abonnement hebt geactiveerd. Van belang is dat je na ontvangst van jouw installatiepakket z.s.m. installeert en activeert.

  Je wordt per SMS/e-mail op de hoogte gehouden over de overname van je nummer inclusief de daadwerkelijke afronding ervan.

  De overname van het nummer wordt meestal binnen 1 uur verwerkt na activatie.

 • Tijdelijk telefoonnummer
  Je krijgt van ons een tijdelijk telefoonnummer om te gebruiken totdat de overname rond is. Dan profiteer je van de gunstige beltarieven. Dit telefoonnummer ontvang je per email/sms. Ook staat dit in jouw MijnCaiway omgeving.
 • Opzegging telefonieabonnement oude provider
  Afhankelijk van de keuze die je maakt bij nummerbehoud, zegt Caiway het telefonie abonnement (en evt. ook internet/televisie) op bij je oude provider.