Interactieve TV-app gebruiken - iPad

De interactieve tv-app op je iPad gebruiken? Prima plan! Hieronder lees je hoe je de app makkelijk bedient.

Live TV kijken

Live tv kijken kan met de interactieve tv-app op 3 manieren:

 • Vanuit het hoofdscherm
  Zodra je de app opstart zie je een kopje Nu live. Klik op een programma om naar dat programma te gaan, en klik vervolgens op Bekijk om het programma te bekijken.
 • Vanuit het live-scherm
  Klik op Live onderin de app. Klik op een programma om naar dat programma te gaan, en klik vervolgens op Bekijk om het programma te bekijken.
 • Vanuit de tv-gids
  Klik op TV Gids. Klik op een programma om naar dat programma te gaan, en klik op Bekijk om het programma te bekijken.
 • Pauzeren
  Druk eenmalig op het scherm en druk op het pauze-icoon linksonder op het scherm.
 • Afspelen vanaf het begin
  Klik op het afspeel icoontje met een pijl er omheen links onderin om het programma vanaf het begin af te spelen.
 • Van zender wisselen
  Klik een keer op het scherm. Boven de afspeel balk opent de tv-gids. Klik op een andere zender om naar die zender te gaan.
Net als bij live tv kijken kun je op 3 manieren programma's opnemen.
 • Vanuit het hoofdscherm.
  Zodra je de app opstart zie je een kopje Nu live. Klik op een programma om naar dat programma te gaan, en klik vervolgens het icoontje met het bandje om het programma op te nemen.
 • Vanuit het live-scherm
  Klik op Live. Klik op een programma om naar dat programma te gaan, en klik vervolgens het icoontje met het bandje om het programma op te nemen.
 • Vanuit de tv-gids.
  Klik op TV Gids. Klik op een programma om naar dat programma te gaan, en klik op het icoontje met het bandje om het programma op te nemen.

Opnames beheren en afspelen

Om opnames te bekijken of te verwijderen klik je op het vijfde icoontje met het bandje onderin je scherm.

 • Opnames bekijken
  Om (geplande) opnames te bekijken klik je op de gemaakte opname.Er opent een scherm met programma-informatie. Hierin klik je op Bekijken om de opname af te spelen.
 • Opnames verwijderen
  Om (geplande) opnames te verwijderen klik je eerst op het icoontje met het prullenbakje rechts bovenin je scherm. Selecteer daarna de opnames die je wilt verwijderen. Bovenin zie je hoeveel opnames je geselecteerd hebt. Druk op Verwijder selectie om de opnames definitief te verwijderen.

Gemist gebruiken

Om programma's te bekijken die je gemist hebt klik je op het vierde icoontje met het ronde pijltje en het play-icoontje onderin je scherm. Er zijn 2 manieren om gemiste programma's te bekijken

 • Populair
  Op deze pagina wordt automatisch een overzicht van populaire programma's geplaatst, zodat je snel bij de meest populaire programma's kunt komen. Klik op een programma en klik op Bekijk om een programma te bekijken.
 • Kanaal
  Weet je precies op welk kanaal het programma is uitgezonden? Klik dan op kanaal en selecteer het juiste kanaal. Alle programma's die je terug kunt kijken worden in het volgende scherm in alfabetische volgorde weergegeven. Klik op een programma en klik op Bekijk om een programma te bekijken.

Instellingen aanpassen

Via de app kun je een aantal instellingen aanpassen. Dit doe je door rechts bovenin op het instellingen symbool te klikken, en dan te kiezen voor Instellingen. Je kunt het volgende aanpassen:

 • Volgorde tv-zenders
  Wil je graag de volgorde van je zenders zelf bepalen? Dat kan. Klik hiervoor op Stel volgorde TV zenders in. Om zenders te verslepen houd je de drie balkjes naast de zender ingedrukt. Je zult zien dat je daarna de zender naar boven of naar beneden kan verslepen.
 • Alleen via Wifi afspelen
  Bang dat je te veel MB's gaat gebruiken als je tv gaat kijken via de app? Zet dan de optie Alleen via Wifi aan. Als je daarna via 4G probeert af te spelen zul je een melding krijgen dat streamen over het mobiele netwerk is uitgeschakeld.
 • Streamkwaliteit
  We proberen je uiteraard altijd van een zo goed mogelijk beeld te voorzien. Het kan echter voorkomen dat je ergens bent waar je slecht bereik hebt, en de stream dus hapert. Met deze instelling kun je de kwaliteit van de stream forceren, om zo bijvoorbeeld met een stream van net iets lagere kwaliteit alsnog zonder haperen te kunnen kijken.

Regel het gemakkelijk online

We hangen niet op tot het probleem opgelost is. Via de veelgestelde vragen op de klantenservicepagina vind je antwoord op je vragen. Lukt dat je niet of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Onze medewerkers staan voor je klaar. Via chat of social media.

Online beschikbaar van maandag t/m zondag van 09.00 - 21.00 uur. Bekijk hier alle contactmogelijkheden.