E16 t/m E109-Foutmelding

Krijg je een E16, E19, E30 of E109-melding in beeld? Geen paniek! Als je onderstaande stappen om je smartcard te heractiveren volgt, is het waarschijnlijk snel opgelost.

Stap 1. Controleer of de zender in je abonnement zit

In het zenderoverzicht kun je zien welke zenders in je abonnement zitten. Zit de zender in je abonnement? Ga dan verder met stap 2

Tip: Weet je niet meer welke zenderpakketten je hebt?
Je vindt die info op je factuur of via Mijn Caiway.

Stap 2. Noteer het smartcardnummer

Haal de smartcard uit de ontvanger of de CI+ CAM van je televisie. Noteer alleen de cijfers van het smartcardnummer.

Stap 3. Plaats de smartcard op de juiste wijze terug

Gebruik je de CI+ module van je tv? Steek de smartcard met de (gouden) chip naar voren in de insteekmodule. Steek de insteekmodule (met smartcard) daarna in de moduleaansluiting van de televisie. Heb je een HD-ontvanger? Steek de smartcard met de (gouden) chip aan de onderkant in de opening van de HD-ontvanger.

Stap 4. Zet de TV-ontvanger of televisie aan

Zet je ontvanger of televisie (als je een CI+ module gebruikt) aan voordat je met de activatie start. Zap met de ontvanger of televisie naar de zender uit het extra zenderpakket.

Stap 5. Reset de smartcard

Log in bij Mijn Caiway met je gebruikersnaam en wachtwoord. Ga naar reset smartcards links onder het kopje MyTV. Vul de gegevens in (smartcardnummer; alleen de cijfers) om de kaart te resetten. 

Regel het gemakkelijk online

We hangen niet op tot het probleem opgelost is. Via de veelgestelde vragen op de klantenservicepagina vind je antwoord op je vragen. Lukt dat je niet of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Onze medewerkers staan voor je klaar. Via chat of social media.

Online beschikbaar van maandag t/m zondag van 09.00 - 21.00 uur. Bekijk hier alle contactmogelijkheden.