E48- of E52-foutmelding

Zie je een E48- of E52-foutmelding op je televisie? Dan komt er geen (of een te zwak) signaal op de tv-ontvanger binnen. Dit kan helaas verschillende oorzaken hebben. Zo kan een defecte splitter of versterker de foutmelding veroorzaken. Ook is het mogelijk dat de instellingen van de digitale tv-ontvanger niet goed zijn of dat het binnenkomende signaal niet goed genoeg is. Doorloop onderstaande stappen om te achterhalen wat er aan de hand is en, belangrijker, hoe je het kunt oplossen.

Stap 1. Controleer of andere televisie(s) ook de foutcode hebben

 • Ik heb één televisie.
  Ga verder naar stap 2
 • Ook op andere televisies zie ik de foutcode
  Ga verder naar stap 2
 • Het probleem speelt alleen op deze televisie
  Dan heeft dit waarschijnlijk te maken met de bekabeling in je woning zelf. Controleer splitters, versterkers en kabels om het probleem op te lossen.

Stap 2. Zoek de hoofdaansluiting


 • Is je woning gebouwd vóór 1985? Dan zit de hoofdaansluiting hoogstwaarschijnlijk in de woonkamer en heb je twee aansluitingen. Is je woning van na 1985? De hoofdaansluiting zit waarschijnlijk in de meterkast en heeft één aansluiting.

Stap 3. Controleer de coaxkabel

Controleer of de coaxkabel direct is aangesloten op de hoofdaansluiting. Oftewel: check of er één kabel van de tv-ontvanger naar de hoofdaansluiting loopt, zonder onderbrekingen.

 • Mijn tv(ontvanger) is niet rechtstreeks aangesloten op mijn hoofdaansluiting.
  Volg het stappenplan Korte Kabeltest.
 • Mijn tv(ontvanger) is rechtstreeks aangesloten op de hoofdaansluiting.
  Ga verder met stap 4.

 

Stap 4. Herstart de ontvanger

 • Herstart de tv-ontvanger door deze 10 seconden van de stroom af te halen. Lost dit het probleem niet op? Ga dan naar stap 5.

Stap 5. Herstel de fabrieksinstellingen van de tv-ontvanger

 • Herstel de fabrieksinstellingen van je tv-ontvanger. Bij fabrieksinstellingen herstellen lees je hoe je dit doet.
 • Verschijnt de foutmelding na het doorlopen van alle stappen nog steeds? Neem contact op met onze Klantenservice. We helpen je dan persoonlijk verder.

Regel het gemakkelijk online

We hangen niet op tot het probleem opgelost is. Via de veelgestelde vragen op de klantenservicepagina vind je antwoord op je vragen. Lukt dat je niet of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Onze medewerkers staan voor je klaar. Via chat of social media.

Online beschikbaar van maandag t/m zondag van 09.00 - 21.00 uur. Bekijk hier alle contactmogelijkheden.