• Webmail
  • Over Caiway

TV-signaal optimaliseren


Hieronder beschrijven we een aantal veelvoorkomende knelpunten in een binnenhuisnetwerk, en oplossingen om te voorkomen dat deze invloed hebben op uw ontvangst.

Kabelkeur

Voor een storingsvrij signaal is een goede kwaliteit van de kabels en componenten (splitters, connectoren en versterkers) van groot belang. Slecht signaal wordt in 90% van de gevallen veroorzaakt door gebreken aan de kabels in huis. Vermijd knikken in de kabel, koop goede onderdelen en kabels met het Kabel Keurmerk.

Kabellengte

Koop kabels op de juiste lengte. Het aan elkaar koppelen van twee of meer coaxkabels verslechtert namelijk de signaalkwaliteit. Voor een goed signaal is het belangrijk dat de kabels zo kort mogelijk zijn (niet langer dan 10 meter). Als u toch een langere coaxkabel nodig heeft, plaats dan een goede versterker zo dicht mogelijk bij uw hoofdaansluiting. Een versterker moet u meestal ook op een stopcontact aansluiten.

Mobiele telefoon en televisiestoringen

In Nederland zijn er steeds meer mobiele providers die mobiel internetten via 4G aanbieden. Dit is de opvolger van het 3G-netwerk via mobiele netwerkfrequenties. De vierde generatie (4G) levert sneller mobiel internet. Echter kan het 4G-netwerk van uw mobiele telefoon storing veroorzaken op uw televisieontvangst via de kabel. De frequentie van de 4G-zendmast voor de mobiele telefoon is soms dezelfde als die van enkele televisiezenders. Wat resulteert is het vermengen van het signaal via uw kabel en het 4G-signaal met elkaar. Dit kan resulteren in storingen.

Gebruik metalen stekkers

Open stekkers of stekkers afgedekt met plastic beschermen de signaaldraad niet voor storende signalen van buiten. Metalen stekkers, gekoppeld aan de aarde van de coaxkabel, vormen rondom de signaaldraad een gesloten metalen omhulsel in de vorm van “aarde” of “massa”. Daardoor schermen zij de signaaldraad af voor invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld de bovengenoemde storing.

Was dit antwoord nuttig?

Regel het gemakkelijk online

met een van onze medewerkers!

Chat direct met een van onze medewerkers.
Zij beantwoorden direct je vragen.


Beschikbaar van maandag t/m zondag van 09:00 - 21:00