TV-signaal optimaliseren

Wat voor problemen je ook met je televisie ervaart, onderstaande tips bieden mogelijk een oplossing. Zelfs als je beeld en geluid goed zijn, is het handig om rekening te houden met deze aspecten. Bijvoorbeeld als je een nieuw toestel koopt. Het zijn namelijk stuk voor stuk tips die een heleboel issues kunnen voorkomen!

Ga voor Kabel Keur

Goede kabels en andere componenten (splitters, connectoren en versterkers) hebben het beste resultaat. Slechte ontvangst wordt in maar liefst 90% van de gevallen veroorzaakt door gebrekkige bekabeling en/of apparatuur in de woning zelf. Vermijd knikken in de kabel, koop kwalitatief hoogstaande apparaten en gebruik kabels die zijn voorzien van het Kabel Keurmerk.

Kabellengte

Gebruik kabels van de juiste lengte. Als je twee korte coaxkabels met elkaar verbindt om ze te verlengen, gaat de signaalkwaliteit namelijk flink achteruit. Koop dan dus liever een wat langere kabel. Ga wel altijd voor ‘zo kort mogelijk’. We raden aan om geen kabels te gebruiken die langer zijn dan 10 meter. Als dat in jouw geval gewoon te kort is, plaats dan een goede versterker zo dicht mogelijk bij de hoofdaansluiting. Let op: een versterker moet (meestal) op een stopcontact worden aangesloten.

Invloed van mobiele telefoons

De 4G-verbindingen die steeds meer mobiele providers aanbieden, zijn fantastisch. Je kunt er tenslotte een stuk sneller mee internetten! Helaas zit er wel een nadeel aan. Het mobiele 4G-netwerk kan televisiestoringen op de kabel veroorzaken. Dit komt doordat de frequentie van de 4G-zendmast soms overeenkomt met zenderfrequenties. De signalen worden dan ‘vermengd’ en dat kan problemen veroorzaken. Je kunt je signaal het beste beschermen door goed afgeschermde kabels en stekkers te gebruiken. Deze herken je meestal aan de metalen afscherming.

Gebruik metalen stekkers

Open stekkers of stekkers die zijn afgedekt met plastic, beschermen de signaaldraad niet tegen storende signalen van buiten. Metalen stekkers, die zijn gekoppeld aan de aarde van de coaxkabel, doen dat wel. Voor mensen met technische interesse: metalen stekker vormen rondom de signaaldraad een gesloten metalen omhulsel in de vorm van ‘aarde’ of ‘massa’. Wat dit betekent, is dat storende signalen van buitenaf geen (of veel minder) kans hebben om je beeld te beïnvloeden. Als je nog open of plastic stekkertjes gebruikt, kun je die dus het beste door hun metalen broertjes en zusjes vervangen.

Regel het gemakkelijk online

We hangen niet op tot het probleem opgelost is. Via de veelgestelde vragen op de klantenservicepagina vind je antwoord op je vragen. Lukt dat je niet of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Onze medewerkers staan voor je klaar. Via chat of social media.

Online beschikbaar van maandag t/m zondag van 09.00 - 21.00 uur. Bekijk hier alle contactmogelijkheden.