Mobiele netwerk Caiway Mobiel

Bellen en internetten met je Caiway Mobiel abonnement gaat via het snelle en stabiele netwerk van Odido

Mobiele netwerk van Odido

Met Caiway Mobiel maak je gebruik van het snelle en stabiele netwerk van Odido. Het is een van de beste netwerken van de wereld en heeft al veel prijzen gewonnen. En het belangrijkste voor jou is dat je altijd en overal bereik hebt. Het is stabiel, veilig en supersnel natuurlijk.

4G(+) netwerk

Onze 1 GB, 10 GB en 15 GB abonnementen maken gebruik van het 4G(+) netwerk. 4G(+) is de vierde generatie mobiele netwerken voor telefonie en internet. Het zorgt voor een supersnelle, stabiele en betrouwbare internetverbinding op je telefoon. De maximale download snelheid is tot 225 Mbps en de maximale uploadsnelheid is tot 10 Mbps. Hiermee kan je surfen, whatsappen, een podcastaflevering luisteren of een YouTube-filmpje bekijken zonder haperingen. Waar je maar wilt, ook onderweg.

Hoe goed het bereik in jouw buurt is, zie je op deze interactieve dekkingskaart.

5G-netwerk

Bij het Unlimited abonnement van Caiway Mobiel maak je nu standaard gratis gebruik van het 5G-netwerk van Odido. Dit geldt voor alle telefoons die 5G ondersteunen. 

5G is de opvolger van 4G. Het is de vijfde generatie in mobiele netwerken. 5G maakt onder andere nog sneller mobiel internet mogelijk. Die snelheid kan in de toekomst in theorie 80 keer zo hoog worden als bij 4G. De maximale download snelheid is nu tot 300 Mbps en de maximale uploadsnelheid is tot 80 Mbps. Zo'n hogere snelheid is vooral interessant als je in één keer veel data verstuurt of ontvangt, bijvoorbeeld wanneer je een film op je telefoon wilt downloaden.

Bij gewoon internetgebruik zul je vooral voordeel ondervinden van de hogere capaciteit van 5G. Op een plek waar veel mensen bij elkaar zijn, bijvoorbeeld in een voetbalstadion of op een festival, zal mobiel internet goed blijven werken. Ook is de reactiesnelheid van het mobiele netwerk bij 5G hoger. Die is slechts 1 milliseconde, ofwel vijftig keer zo snel als bij 4G. Dat is vooral interessant als je onderweg met anderen wilt gamen. Nog een voordeel is dat het 5G-netwerk minder energie verbruikt dan zijn voorgangers. Daarnaast maakt 5G stabiel mobiel internet met een landelijke dekking mogelijk, meer dan 99% van de inwoners van Nederland woont in het 5G-dekkingsgebied van Odido.

Binnenkort wordt 5G als optie beschikbaar voor de overige Caiway Mobiel abonnementen en nog sneller, met oneindig veel mogelijkheden en een nog betere netwerkervaring.

Caiway Mobiel bestellen

Kies je voor Sim Only of toch liever een telefoon met abonnement?

Sim Only

Hoge kortingen op 1 GB, 10 GB en  Unlimited 5G!


 • Gratis onbeperkt bellen en PlusTV vanaf 10 GB
 • 5,- p/mnd korting op je internetfactuur
 • Op het snelle en stabiele netwerk van Odido
Bekijk Sim Only

Telefoon met abonnement

Kies welke telefoon je bij je abonnement wilt. Nu met hoge kortingen!


 • Keuze uit verschillende merken & typen in verschillende prijsklassen
 • Alleen voor Caiway internetklanten
 • In een keer betalen mogelijk
Bekijk Telefoons

Veelgestelde vragen

 • Wat is 4G?
  4G(+) is de vierde generatie mobiele netwerken voor telefonie en internet. Het zorgt voor een supersnelle, stabiele en betrouwbare internetverbinding op je telefoon.
 • Heb ik overal bereik met 4G?
  Wij bieden mobiel internetten in heel Nederland. Hoe goed het bereik in jouw buurt is, zie je op deze interactieve dekkingskaart.
 • Hoe maak ik een hotspot met mijn telefoon?

  Met een zogenaamde smartphone hotspot verander je jouw telefoon in een mobiel punt, waar andere apparaten mee kunnen verbinden. Zo kun je bijvoorbeeld een laptop of een tablet die geen 4G- of 3G-verbinding heeft toch met het internet verbinden als er geen wifi in de buurt is.

  Let wel op, het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze verbonden apparaten dan verbruik maken van je data-abonnement. Dit kan ervoor zorgen dat je dataverbruik ongemerkt snel stijgt, als je even niet oplet. Voor wie een gelimiteerde databundel heeft, is het aan te raden om het downloaden van grote bestanden via de hotspot te vermijden.

  De manier waarop je een persoonlijke hotspot instelt, is afhankelijk van je smartphone. Hieronder maken we onderscheid tussen iOS en Android om de hotspot-functie in te stellen en te activeren.

  Zo stel je een persoonlijke hotspot in op je iPhone of iPad

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op ‘Persoonlijke hotspot’;
  3. Zet de schakelaar achter ‘Persoonlijke hotspot’ aan;
  4. Stel een wachtwoord in, kies hiervoor een sterk wachtwoord met een combinatie van cijfers, kleinte letters, symbolen en hoofdletters;
  5. Verbind nu op je andere apparaat via de wifi-instellingen met de zojuist aangemaakte persoonlijke hotspot. Zodra een apparaat verbonden is met je iPhone verschijnt er een blauw icoontje in de linker bovenhoek van het scherm.

  En zo stel je een persoonlijke hotspot in op je Android-toestel

  1. Ga naar ‘Instellingen > Meer > Mobiel netwerk delen.’ Het kan zijn dat jouw toestel deze opties een net wat andere naam geeft;
  2. Onder ‘Draagbare Wifi Hotspot’ kun je je hotspot instellen. Geef ‘m hier een naam, kies voor WPA2 als beveiligingsmethode en vul een wachtwoord in;
  3. Zorg voor een sterk wachtwoord. Hiervoor kun je het beste hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen combineren;
  4. Na het activeren van je hotspot verschijnt er een icoontje in het notificatiescherm. Hier zie je in één oogopslag hoeveel apparaten met jouw toestel verbonden zijn.
 • Kan ik gebruik maken van 5G?

  Ja, dat kan! Bij Unlimited Mobiel maak je standaard gebruik van het snelle en stabiele 5G-mobiele netwerk van Odido. Overal in Nederland. Je telefoon moet dan wel 5G ondersteunen.

  Voor de overige Caiway Mobiel abonnementen zal 5G als optie ook beschikbaar worden.

 • Wat is 5G?

  5G is de opvolger van 4G. Het is de vijfde generatie in mobiele netwerken. 5G maakt onder andere nog sneller mobiel internet mogelijk. En bij 5G is de capaciteit van het netwerk veel groter dan bij 4G. Er worden meer en hogere frequenties worden gebruikt. Dat zorgt voor een betere dekking en bereik en minder belasting van het netwerk.

 • Hoe stel ik 5G in op mijn telefoon?

  In de statusbalk van je telefoon kun je zien aan de hand van het 5G symbool als deze actief is.

  Als je geen 5G symbool ziet staan, kan het zijn dat jouw model telefoon helaas geen 5G ondersteunt. Dit kun je terugvinden in de productspecificaties van jouw telefoon.

  Het is ook mogelijk dat 5G niet ingeschakeld staat op je telefoon. Al schakelen de meeste telefoons automatisch over. Je kunt dit eenvoudig voor jouw telefoon controleren en eventueel inschakelen.

   

  Bij Android toestellen:

  1. Ga naar Instellingen >

  Mobiel Netwerk >

  Opties mobiele data.

  2. Controleer of de optie

  5G-connectiviteit

  aanstaat.

   

  Bij iOS toestellen:

  1. Ga naar

  Telefooninstellingen>

  Verbindingen >

  Mobiele Netwerken.

  2. Controleer of de optie

  5G automatisch aanstaat

   

  Wanneer 5G ingeschakeld staat en toch niet actief is, kan het zijn dat je even buiten het 5G-dekkingsgebied bent. Al is die kans klein want meer dan 99% van alle Nederlanders woont in het 5G-dekkingsgebied