Zender van de maand

Zender van de Maand oktober Discovery Science

dinsdag 1 oktober 2019

Discovery Science is in oktober Zender van de Maand bij Caiway en is gratis te zien op kanaal 21. Discovery Science toont de wonderen van de wetenschap aan iedereen die innovatie en vooruitgang in het DNA heeft zitten. Van de ontdekkingen in de ruimte tot geavanceerde technologieën en alledaagse fenomenen. Allemaal tot leven gebracht door gepassioneerde experts. Wat kun je deze maand van Discovery Science verwachten?

Wil je na oktober ook nog blijven kijken naar Discovery Science, schakel dan naar kanaal 111.

  • Discovery Science zit in het Plus TV pakket met 40 extra zenders voor slechts € 11,00 per maand.

discovery

America’s Lost Vikings
Experts op het gebied van archeologie onderzoeken de eerste ontdekte nederzetting in Amerika, die mogelijk niet van Columbus maar van de Vikingen was. Hoe zijn deze Vikingen daar gekomen en wat hebben zij daar precies ontdekt? Door nieuwe onderzoekstechnieken worden er nieuwe ontdekkingen gedaan die alles zullen veranderen over wat men dacht over de geschiedenis van Amerika.

America’s Lost Vikings is vanaf 4 oktober elke vrijdag om 21:00 te zien.

discovery

How It's Made
Ook op Discovery Science te zien: How It’s Made. Het programma waarin het productieproces van (on)gebruikelijke producten wordt gevolgd, van grondstof of halffabricaat tot eindproduct. In dit seizoen onder andere vliegtuigstoelen, aluminium kano’s, duikboten, lippenstift en echte Amerikaanse schoolbussen.

How It’s Made is elke donderdag om 21:00 te zien.

discovery

Stuntmaand: Makers Month
De maand oktober staat bij Discovery Science in het teken van Makers Month. Tijdens deze maand focust Discovery Science zich op makers, van kleine uitvinders die zich vanuit hun schuur met een hobbyproject bezighouden tot de grootste industrieën die Amerika kent. Programma’s die tijdens deze maand voorbij komen:

Invent It Rich
In Invent It Rich komen kleine uitvinders langs bij een groep investeerders, waar ze hun uitvindingen pitchen aan investeerders. Als de investeerder in zee gaat met de uitvinder, zal hij samen met de uitvinder het product verder ontwikkelen en deze proberen op de markt te brengen.

How We Invented the World
Vroeger waren wolkenkrabbers, auto’s en mobiele telefoons producten die niet voor mogelijk werden gezien, maar nu zijn ze overal en de normaalste zaak van de wereld. In How We Invented the World wordt uitgelegd hoe deze dingen zijn uitgevonden. In elke aflevering wordt een ander product behandeld dat voor verandering van de wereld heeft gezorgd.

Gamechangers: Inventing the World
In Gamechangers krijg je een kijkje binnen de wereld van gloednieuwe uitvindingen en ontmoet je de beste, slimste en gekste uitvinders die de wereld veranderen met hun innovatieve ideeën. Deze serie focust zich op gewone mensen die iets hebben uitgevonden, dat mogelijk een ongewone impact kan hebben op het dagelijkse leven.

Sillicon Valley: The Untold Truth
Sillicon Valley in San Francisco staat bekend als het epicentrum voor wereldveranderende technologieën. Sillicon Valley heeft mede gezorgd voor het ontstaan van de computer, mobiele telefoons en vele verschillende apps. Producten die in het dagelijks leven niet meer weg te denken zijn. In deze documentaire wordt onderzocht hoe en waarom Silicon Valley zo groot is geworden en waarom er precies zo veel grote techbedrijven zitten.

American Titans
Aan het eind van de 19e eeuw kwamen er in Amerika een aantal grote zakenmannen op. Bekende namen als Rockefeller, Edison, Tesla en Pulitzer werden gedreven door geld en macht, maar zij vonden dat er niet genoeg plaats was in Amerika voor concurrentie. Deze mannen wilden alleen het monopolie verkrijgen in hun markt, waardoor iedereen die in hun weg stond maar beter aan de kant kon gaan. Dat zorgde voor enkele aanvaringen en heftige ruzies, die in sommige gevallen grootse gevolgen hadden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief