Mobiel

4 x tips voor topwifi in de tuin

dinsdag 21 mei 2019

 


Lees ook:
Van deze apparaten wist je niet dat ze je wifi-signaal verstoren

 

Uit het oog
Dat wifi minder sterk kan zijn (achter) in je tuin, is op zich niet gek. De router staat meestal aan de voorkant van het huis, omdat daar de bekabeling van de internetverbinding binnenkomt. Dat is een behoorlijk eindje van je tuin af. Tel daarbij dikke buitenmuren – waar het signaal niet altijd makkelijk doorheen komt – bij op en je begrijpt waarom het soms lang duurt voordat een video geladen is. Tijd voor oplossingen dus: dit kun je doen.


Lees ook:
4 x voordelen van wifi met de kracht van glasvezel


1. Multiroom wifi
Een multiroom wifi-set is eigenlijk een router voor buiten. Het wifi-netwerk bestaat uit meerdere stations (met een even sterk signaal), die je op verschillende plekken in je huis plaatst. Doordat multiroom wifi altijd overschakelt naar het sterkste signaal, verlies je geen wifi. Zo heb je dus ook internet in de tuin en valt je signaal niet weg als je naar de keuken loopt. Dat is handig als je garden party-gasten het recept van dat overheerlijke toetje willen googelen. Ook handig: de stations zijn draadloos met elkaar verbonden: geen gedoe met kabels dus.


2. Installeer een access point
Wat je ook kunt doen, is het aanleggen van een access point. Een access point geeft internet door via een lange netwerkkabel die je makkelijk op internet kunt kopen. Deze netwerkkabels kun je doortrekken naar plekken met beperkt wifi-bereik. Bijvoorbeeld je tuin! Het ene uiteinde steek je in je (modem)router en het andere einde steek je in een wifi-access point. Deze kan het internetsignaal vervolgens draadloos of bedraad doorgeven aan alle apparaten die internet nodig hebben. Tip: vergeet niet een wifi wachtwoord in te stellen – wel zo handig als de hele buurt gezellig buiten zit – want in veel gevallen werkt de wifi-zender uit de doos zonder beveiliging.


3. Een wifi-repeater
De wifi-repeater (ook wel wifi-versterker genoemd) vangt het signaal op van het modem, herhaalt het en zendt het zelf weer uit, waardoor het bereik wordt vergroot. Hierbij geldt: hoe sterker het signaal, hoe minder er versterkt hoeft te worden. Ook is het belangrijk te kiezen voor een goede repeater: wij raden de TP Link RE 450 aan. Let op: ondanks dat een wifi-repeater een goede tool is om het bereik van je wifi te vergroten, halveert het de sterkte van het signaal in de herhaling – het is daarom wel de minst voordelige optie uit dit lijstje.


4. Powerline adapter
Een powerline adapter-set bestaat uit twee (of meer) kleine apparaatjes die het internetsignaal via het stopcontact versturen. Het signaal wordt dus via het stopcontact verstuurd, hiermee leid je het internet niet alleen naar alle kanten van het huis, maar ook naar de tuin. Is het buiten lekker warm, dan hoef je dus niet naar binnen om die spannende laatste aflevering van je serie te bekijken. Ook een voordeel: een powerline heeft geen hinder van andere radiosignalen doordat hij het signaal bekabeld doorstuurt. Het grootste nadeel is wel: het is afhankelijk van je eigen stroomnetwerk. Het kan heel goed werken, maar het kan dus zijn dat het niet altijd even goed werkt.

Lees ook:
5 keer slim gebruikmaken van wifi


Summerproof

Met deze tips ben je helemaal klaar voor een zomer eindeloos genieten in de tuin zonder gedoe over niet-werkend of traag internet. Nu het weer nog.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief