Wifi

5 tips om je wifi te versterken

vrijdag 7 september 2018

Zondagavond met zijn allen voor de buis? Niet meer van deze tijd. De kleinste wil in haar hut een spelletje spelen op de tablet en de oudste zit boven op zolder met zijn vakantieliefde te Skypen. Iedereen heeft zo zijn wensen, maar er is één wens die iedereen heeft. Razendsnel internet met optimale wifi overal in huis. Maar hoe regel je dat?

Een goede eerste stap is glasvezel van Caiway. Hiermee heb je een gegarandeerde internetsnelheid. Er komt dus direct in je huis al meer binnen, wat weer een krachtiger signaal oplevert. Dat is wifi met de kracht van glasvezel en met onze tips, maak je hem optimaal. Want, wifi moet gewoon werken. Zo simpel is het.

Voordat we beginnen raden we je aan de speedtest te doen. Begin met een bekabelde test op je modem, zo check je of het signaal goed binnenkomt. Doe daarna de test op je wifi-router. Doe dit op de plek waar je graag zit en waar je jouw wifi-signaal wilt verbeteren. Verder is het belangrijk om te weten dat je via wifi nooit de snelheid haalt die uit je modem komt. Dus als het even kan raden we je aan om apparatuur met een vaste plek in je huis direct met een netwerkkabel aan te sluiten. OK, heb je de test gedaan? Dan beginnen we nu met de onze tips en trucs voor een optimale wifi-snelheid.

Tip 1: Plaats de wifi-router op de juiste plek
De eerste tip is simpel: zet je wifi-router op de juiste plek. Hoe beter de plek, hoe sneller en stabieler je wifi. Maar wat is nu een slimme plek? Allereerst is het belangrijk dat de router ‘vrij’ staat en het liefst op 1 tot 2 meter hoogte. Dus niet op de grond achter de bank.

 Tip 2: Vermijd verstoorders
Heb je de wifi-router een goede plek gegeven? Mooi. Dan komen we nu bij tip twee. Sommige apparaten kunnen de wifi-verbinding beïnvloeden. Een aquarium, bijvoorbeeld. Of een magnetron en een babyfoon. Zet je router daar dus niet bij in de buurt. Maar er zijn nog meer verstoorders. Maak je geen zorgen, je hoeft er niet zelf naar op zoek te gaan. Wij hebben de bekendste verstoorders op een rijtje gezet.

 Tip 3: Richt de antennes op een centrale plek
Voor deze tip vragen we je goed naar de wifi-router te kijken en op zoek te gaan naar de antenne(s). Op je router zit namelijk een antenne. Sommige routers, zoals de TP-Link AC1200, hebben drie losse antennes boven op de router. Bij de Sitecom WLR-4004 zit de antenne achter de lampjes. Het is het belangrijk dat die antenne(s) op een centrale plek in de woning zijn gericht. Voor een optimaal signaal richt je deze zoals in de installatiehandleiding is beschreven.

 Tip 4: Een extra draadloos toegangspunt
Voor deze tip helpt het als je een beetje handig bent met de benodigde spullen, maar het is zeker niet ingewikkeld. Zeker niet met onze aanwijzingen. Om het bereik van je wifi-netwerk te vergroten kun je een extra access point via een netwerkkabel op je wifi-router aansluiten. Hiermee ‘combineer’ je eigenlijk twee wifi-routers. Twee keer de wifi-kracht dus! Lees hier meer over wat je ervoor nodig hebt.

 Tip 5: Doe nog een keer de speedtest
Nu je alle bovenstaande tips en trucs hebt geprobeerd, wil je vast weten hoe snel jouw wifi nu is. Doe daarom de speedtest nog een keer. Zie je geen verschil? Of kom je ergens helemaal niet uit? Je kunt ook altijd even contact met ons opnemen, dan kijken we met je mee.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief