7 pro tips om een goede gamer te worden

donderdag 27-06-2019
  • Mobiel

 


Tip #1: Ken je team
Ken je team en communiceer. Of je nu op afstand of tijdens je LAN-party met elkaar gamet: communicatie is key! Bespreek met elkaar welke strategie jullie het beste lijkt en wat jullie verwachten van de tegenstander. Pols ook even bij je teamleden welke rol ze willen vervullen in dit potje of bij welke speelstijl ze zich (deze keer) goed voelen. Als je goed weet waar je teamleden mee bezig zijn en wat ze bezighoudt, heb je al een streepje voor op je vijanden!

Clash Royale Esports GIF by dignitas - Find & Share on GIPHY


Tip #2: Blijf kalm
Laat je niet beïnvloeden door de winst van je tegenstander. Sta erboven en blijf kalm. Wanneer een tegenstander in je hoofd zit, heb je namelijk al verloren. Probeer daarom altijd jezelf en je teamgenoten tot kalmte te manen. Oók als het de vijfde keer op rij is dat jullie worden afgemaakt in Counter Strike; draai niet door. Stop desnoods even en probeer het op een later moment – wanneer jullie weer rustiger geworden zijn – nog een keer.


Tip #3: Analyseer de tactiek van je vijanden
Lees je tegenstander! Dat klinkt lastig, maar het is makkelijker dan je denkt. Vaak hebben gamers bepaalde patronen, routes of trucjes die ze vaker uit de kast halen of volgen. Probeer daarop in te spelen en er gebruik van te maken door bijvoorbeeld een hinderlaag op te zetten.

Smite Pro League Esports GIF by dignitas - Find & Share on GIPHY


Tip #4: Neem pauze(s)
Veel oefenen is goed, maar er zijn grenzen. Naast dat je moet eten, drinken, slapen en gebruik moet maken van het toilet, heb je ook maar een beperkte hoeveelheid aandacht die op een gegeven moment hoe dan ook verslapt. Probeer het niet zo ver te laten komen en stap zo af en toe achter je console of pc vandaan. Daarna kun je er weer vol tegenaan

League Of Legends Lol GIF by HyperX LATAM - Find & Share on GIPHY


Tip #5: Leer van je fouten
Zelfs als je het potje wint, kun je er nog veel van leren. Je maakt namelijk – helaas – altijd wel fouten. Probeer dus altijd na te denken hoe het (nog) beter had kunnen gaan. Heb je goed geluisterd naar je teamleden? Was die route wel het handigst? Was die ene move wel goed getimed, of had je er nog meer uit kunnen halen? Die kennis neem je mooi mee naar de volgende pot!

Leroy Jenkins GIF - Find & Share on GIPHY


Tip #6: Zorg voor een goede setup
Zit je goed? Heb je je hand goed op de muis? Of staat de tv op de juiste hoogte? Creëer jouw ideale speelomstandigheden door alles naar jouw lichaam af te stellen. Zorg daarnaast ook voor een goede stoel en als het even kan ook voor een gedegen headset. Goed materiaal en een goede voorbereiding is het halve werk. Check je ping nog even voordat je begint, doe een speedtest en knallen maar!

Great Big Story GIF - Find & Share on GIPHY


Tip #7: Vooral blijven oefenen
Wat je ook doet: blijf vooral oefenen. Oefening baart kunst. Uiteindelijk zul je de vruchten plukken van je vlieguren en gaan je game skills zienderogen vooruit. Of je nu in teamverband of alleen speelt: lekker blijven doorgaan! You can do it!