Mobiel

Deze sportevenementen mag je niet missen in maart

donderdag 7 maart 2019

 

Major League Soccer
Een unicum in Nederland: FOX zendt sinds vorige week Major League Soccer uit: dé voetbalcompetitie van Amerikaanse bodem. En wie denkt dat ze across the pond geen balletje kunnen trappen, heeft het goed mis. Blikvangers Zlatan Ibrahimović en Wayne Rooney doen mee voor respectievelijk L.A. Galaxy en D.C. United. Nederlands trots Frank de Boer staat aan het roer bij Atlanta United F.C.; de club die vorig jaar de titel pakte.

Je ziet het ieder weekend live op FOX Sports International.


WK Shorttrack in Sofia
Van 8 tot en met 10 maart vindt het WK shorttrack plaats in Sofia. Het mannenteam bestaat uit Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf, Dennis Visser en een nog onbekende vijfde. En de vrouwen? Yara van Kerkhof, Rianne de Vries, Georgie Dalrymple, Suzanne Schulting en Lara van Ruijven. Overigens zullen die laatste twee ook deelnemen aan het individuele programma. Je ziet het bij de NOS op NPO 1.


Formule 1 GP Australië
Alle ogen in Nederland zijn medio maart gericht op één man: Max Verstappen. En zijn ogen? Die zijn gericht op plek 1. De Grand Prix van Australië is een mooie opener van het seizoen. Een spectaculaire track in een dito stad: Melbourne. Ondanks de verzengende hitte zal de Nederlander ongetwijfeld weer een geduchte tegenstander zijn van favorieten Vettel en Hamilton.

Overigens is dit een race voor de nachtbrakers, dan wel vroege vogels: vrije training numero uno begint op 15 maart om twee uur ‘s nachts en de race zelf start om 06:30 uur, op zondag 17 maart. Op Ziggo Sport Totaal uiteraard.

 


Start seizoen MLB
Alle honkbalfans kunnen 20 maart afstemmen op het nieuwe Major League Baseball-seizoen! Een slagman om in de gaten te houden is Curaçaoënaar Jurickson Profar. Hij maakte vorig jaar een veelbesproken transfer naar Oakland Athletics. Hoe hij daar zal gedijen? Je ziet het op FOX Sports International.


De Topper: Ajax – PSV
Het is even geleden dat PSV uit speelde tegen Ajax. Op de toen ijskoude decemberzondag resulteerde het spel in een 3-0 verlies. Dit keer is ‘ie vroeger in het seizoen, maar een slag om de arm is gepast. Maart kan immers vrij guur uit de hoek komen. Je ziet De Topper op zondag 31 maart om 16:45 uur op FOX Sports Eredivisie.


Formule 1 GP Bahrein
Dan sluiten we af met nog een Grand Prix! Dit keer in de woestijnstaat Bahrein. Vergis je niet: dit is een pittige track. Lange stukken worden afgewisseld met een paar moeilijke slingers nabij de finish. Men moet rijden en omzien, zullen we maar zeggen. De eerste vrije training start om 13:00 uur op 29 maart en de race zie je op zondag 31 maart van 17:10 uur tot 19:10 uur. Ook weer op Ziggo Sport Totaal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief