Interactieve TV

Dit wist je nog niet over Interactieve Televisie

donderdag 15 november 2018

Tip 1: Snel surfen door de EPG

De EPG? Dat is de afkorting van elektronische programmagids. Hiermee zie je in één oogopslag wat er op dat moment op televisie is en wat er de komende dagen wordt uitgezonden. Zo navigeer je snel door het uitgebreide zenderaanbod.

 

Zo surf je snel door de EPG
Druk op de EPG-knop, die in het midden van de afstandsbediening zit. Met de groene knop zap je een dag terug in de tijd. Met de gele knop schakel je een dag vooruit en met back schakel je terug naar de huidige dag (en tijdstip). In de instellingen kun je ook zelf instellen wat voor tijdspanne je in beeld wilt zien. Dit kan van 2 tot maximaal 5 uur. Zie je een klein driehoekje bij een programma? Dan heeft het Replay TV.

 

Tip 2: Herinneringsfunctie

In de elektronische programmagids kun je een herinnering plaatsen voor een programma dat je wilt kijken. Ideaal voor wie tussen het zappen door verzeild is geraakt in een ander programma.

 

Zo stel je de herinneringsfunctie in
Druk op de EPG-knop. Schakel met de pijltjes op je afstandsbediening naar het programma waar je een herinnering voor wilt plaatsen. Kies herinner me ’Druk op ok. Zodra het programma begint, krijg je een melding.

 

Tip 3: Opnemen

Heeft jouw programma of favoriete zender geen Replay TV? Of ben je structureel niet thuis als iets uitgezonden wordt? Opnemen kan dan altijd nog. Je kunt met Interactieve TV van Caiway ongeveer 75 uur aan programma’s opnemen en bewaren. Je krijgt een seintje als je iets wilt opnemen en er is niet genoeg ruimte meer.

De bewaartijd van de opnames is afhankelijk van de soort interactieve tv ontvanger die je in huis hebt. Bij een tv-ontvanger (Entone 465 of Entone 515) met een harde schijf, worden opnames zo lang bewaard tot je deze zelf verwijdert. Bij de tv-ontvangers Entone Kamai en Amino Aria worden opnames 1 jaar bewaard. Hierna worden de opnames automatisch verwijderd en zijn deze niet meer te bekijken.

Lees onze blog hoe je dat gemakkelijk jouw programma seriematig opneemt.

 

Tip 4: De informatiebalk
Als je schakelt tussen zenders, verschijnt onder in beeld meer informatie over de zender. De donkerblauwe balk laat zien hoe lang het programma nog duurt. Via het menu stel je zelf in hoe lang de informatiebalk van een zender zichtbaar in beeld is.

 

Zo stel je de tijdsduur van de informatiebalk in

Druk op je afstandsbediening op menu en ga naar Instellingen – Video en audio. Ga naar Info weergave tijd en kies hoeveel seconden (3, 5, 7, 10, 20 of 30) de informatiebalk in beeld is.

 

Tip 5: Maak het jezelf gemakkelijk met een favorietenlijst
Er zijn vast een paar zenders waar je graag naar kijkt. Met het uitgebreide zenderaanbod, kan dat voor veel gezap zorgen. Maak daarom een favorietenlijst aan. Je kunt meerdere favorietenlijsten samenstellen. Zo kan iedereen zijn eigen lijstje samenstellen.

 

Zo voeg je zenders toe aan je favorietenlijst

Druk op de groene knop. In de linkerkolom: kies favorieten. Schakel met de pijltjes in de rechterkolom naar de gewenste zenders en druk op ok. Je favoriete zender is aan de lijst toegevoegd.

 

Veel kijkplezier!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief