Mobiel

Dit zijn de 7 beste online games - en ze zijn nog gratis ook

vrijdag 22 maart 2019

 

1. Fortnite Battle Royale
Fortnite: wie is er niet groot mee geworden, kunnen we bijna zeggen. Het is een immense hype. Zeker sinds de komst van Battle Royale, dat aanvankelijk als een add-on werd gezien maar nu één van de meest gespeelde spellen is, zal die hype nog wel even duren. Het verhaal is vrij simpel: je wordt met 99 medespelers ‘gedumpt’ in een melee (een soort arena), en blijf je als laatste in leven, dan win je. Battle Royale is beschikbaar voor de PC, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Mac én iOS. Keertje proberen? Dat kan hier.


(Beeld: Flickr)


2.
Hearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone is een online kaartspel dat in 2014 werd uitgebracht en gebaseerd is op de karakters uit de Warcraft-serie. Spelers stellen voor een match een deck van dertig kaarten samen. Door matches te winnen en uitdagingen te volbrengen, worden nieuwe pakketten met kaarten vrijgespeeld. Ze kunnen ook gekocht worden door middel van microtransacties – en dat gebeurt veelvuldig. Spelers geven behoorlijk wat geld uit om de beste kaarten te bemachtigen. Om te zien hoe jouw kaarten geschud zijn, check je hier de trailer.


(Beeld: Flickr)


3. Planetside 2
In Planetside 2 is het ouderwets vechten, hakken en zagen. Stel je daarbij hele continenten voor die met behulp van tanks, vrachtwagens, ouderwetse strijders en hordes soldaten oorlog voeren tegen elkaar. Met 1158 spelers tegelijk in een gevecht heeft Planetside 2 het Guinness World Record voor het hoogste aantal spelers in een first person shooter-gevecht. ‘Epische veldslagen die weken kunnen duren’ – je moet er zin in hebben, maar gaaf is het wel. De gameplayvideo bekijk je hier.


(Beeld: Flickr)


Lees ook

Waarom een snelle ping zo belangrijk is bij online gamen

4. League of Legends
Deze game kwam al in 2009 uit, maar is nog steeds enorm populair. Sterker nog, het is één van de grootste eSports games van dit moment. Het hele jaar door zijn er toernooien waar, ondanks dat het een gratis game is, veel geld in de prijzenpot zit – we noemen een miljoen of dertig. Terug naar de inhoud: League of Legends is geïnspireerd op de Warcraft III: The Frozen Throne mod, Defense of the Ancients. Het is dus een MOBA, net als Dota 2. Alle champions waarmee gespeeld wordt, hebben persoonlijke vaardigheden die gedurende een match sterker worden. Bekijk de trailer van de game hier.


(Beeld: Flickr)


5. Dauntless (verwacht in april)
Deze game is volledig gericht op het uitschakelen van eindbazen. Dit zijn grote beesten die verschillen in uiterlijk en gedrag. Hoe je ze uitschakelt? Je vliegt per luchtschip door de fantasiewereld die Shattered Isles heet, landt op een zwevend eiland, spoort het monster op en schakelt ‘m zo snel mogelijk uit – want daar wordt jouw personage én uitrusting gaandeweg sterker van. Deze game is er een om enorm naar uit te kijken.


6. Dota 2

Elke dag betreden miljoenen spelers wereldwijd het slagveld als één van de meer dan honderd helden van Dota, een MOBA (multiplayer online battle arena) game en het meest gespeelde spel op Steam. Dota 2 wordt gespeeld in matches van telkens twee teams met elk vijf spelers. Elk team bezit een eigen basis, the Ancient, in een hoek van het speelveld. Het team in de linkerbenedenhoek wordt Radiant genoemd en het team in de rechterbovenhoek Dire. Het super uitgebalanceerde spel eindigt wanneer één van de Ancients vernietigd wordt. Alvast warmdraaien? Bekijk de trailer van de game hier.


(Beeld: Flickr)


Lees ook
Onze vijf tips voor optimaal online gamen

Celeste
We eindigen dit lijstje met dé topper van 2018 (althans, dat vond de 40(!)-koppige redactie van de website Gamer.nl): Celeste. De kleurrijke stijl, de mysterieuze personages, de opwekkende twist aan het einde, de listige, maar magistrale platformgameplay en niet te vergeten, de on-ge-kend lekkere muziek: Celeste is op al die fronten zeldzaam goed. Wat wil je nog meer? Deze trailer en een gratis DLC-versie op alle platformen – want helemaal gratis is deze game helaas (nog) niet.


(Beeld: Wikimedia Commons)


Ontwikkelaar: Matt Makes Games| Platform(s): PS4, Xbox One, Switch, pc.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief