Mobiel

Dit zijn de sportevenementen van 2019 die je niet mag missen

donderdag 31 januari 2019

 

NFL: Super Bowl (3 februari, 23:30 uur)
De Super Bowl tussen New England Patriots en Philadelphia Eagles is in de nacht van zondag 3 februari op maandag 4 februari live te zien op drie FOX Sports tv-kanalen, via FOXSports.nl en de FOX Sports NL apps. Heb je geen FOX Sports abonnement, bestel de wedstrijd apart voor slechts 7,50 via Mijn Caiway.


Voetbal: Eredivisie toppers: PSV – Feyenoord en Ajax – PSV
In de Eredivisie staan weer een paar toppers op het programma. Bekijk de wedstrijden live op tv via FOX Sports Compleet. Heb je geen Fox Sports? Bestel de wedstrijd apart via Mijn Caiway. Ook leuk: ga naar een kroeg bij jou in de buurt. In dit handige overzicht zie je welke kroeg beschikt over een FOX Sports licentie.


PSV – Feyenoord (24 februari, 14:30 uur)
Op 24 oktober 2010 won PSV met 10-0 van Feyenoord. Tien-nul, 010, de grappen met het kengetal van Rotterdam waren al snel gemaakt. Het is één van de meest fameuze wedstrijden van de Eredivisie van de afgelopen decennia. PSV evenaarde zijn grootste zege ooit, Feyenoord heeft nog nooit met zulke cijfers verloren.

Op zondag 24 februari 2019 speelt PSV opnieuw tegen Feyenoord in het Philips Stadion in Eindhoven.


Ajax – PSV (31 maart, 16:45 uur)
Zondag 31 maart 2019 speelt Ajax om 16:45 uur tegen PSV. De laatste keer dat PSV uit speelde tegen Ajax was in seizoen van 2017/2018. Eigenlijk had de wedstrijd niet eens gespeeld mogen worden op deze ijskoude decemberzondag. Toch ging de topper door en eindigde in een 3-0 verlies. Dit jaar vindt de wedstrijd vroeger in het seizoen plaats, in maart. Maar goed, je weet wat ze zeggen over de maand maart.TOTO KNVB Beker op FOX Sports
Feyenoord – Ajax (27 februari 20:45 uur) en Willem II – AZ
Een extra Klassieker dit seizoen: bekerhouder Feyenoord neemt het in de halve finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi op tegen Ajax. De andere halve eindstrijd gaat tussen AZ en Willem II. Op woensdag 27 februari staat om 20:45 uur eerst Feyenoord – Ajax op het programma, een dag later Willem II – AZ.


Tennis: ABN AMRO World Tennis Tourmament (9 t/m 17 februari)
Van 9 t/m 17 februari 2019 vindt het ABN AMRO World Tennis Tournament plaats. Negen spelers uit de huidige top twintig van de wereld zijn van 9 tot en met 17 februari in Ahoy Rotterdam van de partij. Dat zijn Alexander Zverev (4de), Marin Cilic (7de), Kei Nishikori (9de), Chatsjanov (11de), Edmund (14de), Stefanos Tsitsipas (15de), Daniil Medvedev (16de), Raonic (18de) en Grigor Dimitrov (19de). Via het zenderpakket Ziggo Sport Totaal bekijk je de wedstrijden live vanaf je bank.


Hockey: FIH Pro League
Het belooft een spectaculair jaar te worden voor de hockeyers. Op 19 januari 2019 is de landcompetitie FIH Pro League van start gegaan. In deze competitie spelen de Nederlandse mannen en vrouwen 8 thuis- en uitwedstrijden om te bepalen wie er eind juni deelnemen aan de finale in het Wagener Stadion. Hier vind je het volledige wedstrijdschema van de FIH Pro League.


Schaatsen
Ook voor de schaatsliefhebbers is er genoeg vertier. Waarschijnlijk niet op de Nederlandse wateren, maar wel voor de televisie. Hier staan de alle wedstrijden en evenementen op een rij.


Formule 1: GP Australie 2019 (17 maart 2019, 06:10 uur)

Vroege vogels, opgelet! De agenda’s kunnen erbij gepakt worden. De FIA heeft namelijk de starttijden voor het komende seizoen bekend gemaakt. Echt verrassend zijn ze niet, alleen moeten we voor de Grand Prix van Australië een uurtje eerder opstaan dan vorig jaar, namelijk om 06:10 uur.

In het Australische Melbourne wordt hard gewerkt om het Albert Park om te toveren tot Formule 1-circuit. Ook dit jaar trapt de jaarlijkse formule 1 hier het seizoen af. Via het zenderpakket Ziggo Sport Totaal bekijk je de wedstrijden live vanaf je bank.


Wielrennen: Giro d’Italia (11 mei – 2 juni)
De Giro d’Italia begint op 11 mei met een individuele tijdrit over ruim acht kilometer in Bologna. De laatste twee kilometer lopen fors omhoog. Als het even meezit wordt dit dé race voor Tom Dumoulin. Hij gaat zich dit jaar op de Ronde van Italië richten. Het routeschema van de Giro is om hem eer op het lijf geschreven dan de Tour de France.

In de 102e editie van de Giro d’Italia nemen voormalig winnaars Tom Dumoulin en Vincenzo Nibali het op tegen Simon Yates, Bauke Mollema, Miguel Ángel López, Egan Bernal, Mikel Landa en wereldkampioen Alejandro Valverde.


WK Vrouwenvoetbal
De jacht van de OranjeLeeuwinnen gaat door. Voor de tweede keer in de geschiedenis hebben de Nederlandse voetbalvrouwen zich gekwalificeerd voor het WK, dat dit jaar in Frankrijk plaatsvindt. De vrouwen nemen het tijdens het WK 2019 0p tegen Canada, Kameroen en Nieuw-Zeeland.

Met dit speelschema ben je verzekerd voor een plekje thuis op de bank:

  • Dinsdag 11 juni, 15.00 uur: Nieuw-Zeeland-Nederland. Le Havre, Stade Océane.
  • Zaterdag 15 juni, 18.00 uur: Nederland-Kameroen. Valenciennes, Stade du Hainaut.
  • Donderdag 20 juni, 18.00 uur: Nederland-Canada. Reims, Stade Auguste-Delaune.

22-25 juni: achtste finales; 27-29 juni: kwartfinales; 2 en 3 juli: halve finales; zaterdag 6 juli: wedstrijd om derde plaats (Nice); zondag 7 juli: finale (Lyon)


Wielrennen: Tour de France (6 juli – 28 juli)
Daar is hij weer: de Tour de France. Voor veel mensen het hoogtepunt van het wielerseizoen. Op zaterdag 6 juli start de 106e Tour de France op de Grote Markt in Brussel. Drie weken later finishen de wielrenners in Parijs. Met 3460 kilometer is de komende Tour ruim honderd kilometer langer dan vorig jaar.

Renner Steven Kruijswijk zet alles in op de Tour de France en ook Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Bauke Mollema, Robert Gesink, Tim Wellens en Greg Van Avermaet zijn van de partij. Niet te missen: viervoudig winnaar Chris Froome en titelverdediger Geraint Thomas mogen we ook aan de start in Brussel verwachten.


Hockey: EK 2019 (16 augustus t/m 25 augustus)
Het belooft een absoluut tophockey-spektakel te worden op de ‘De Wilrijkse Plein’ in Antwerpen. Aan het Europese toernooi doen 8 mannen en 8 vrouwenteams mee. De winnende teams krijgen een Olympische ticket voor de Spelen in 2020 in Tokio.


Meer passie voor sport
Kan je geen genoeg krijgen van sport? Haal het live sportkanaal van Nederland nu in huis. Met het zenderpakket Fox Sports Compleet en Ziggo Sports Totaal kijk je live naar de mooiste nationale- en internationale topsport.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief