Mobiel

Fijn de zomer in met 7 handige smartphone-apps

dinsdag 9 juli 2019

 


Voor de sporters: Sworkit
Heb je de afgelopen weken hard gesport en wil je graag fit blijven tijdens de vakantie? Sworkit biedt de uitkomst. Deze fitness-app schotelt je simpele oefeningen voor die je zonder gewichtjes en/of rompslomp uitvoert. Een yogamatje is wel een aanrader trouwens, dan hoef je geen zware oefeningen te doen op een harde vloer.

Je download Sworkit in de App Store en op Google Play.

Lees ook
Dit moet je doen als je telefoon in het water valt

 

Voor de ontdekkers: TripAdvisor
De doorgezomerde reiziger vindt dit ongetwijfeld een open deur, maar we vermelden ‘m toch even. TripAdvisor is namelijk dé app als je in het buitenland een leuke bar, lekker restaurant, gezellige activiteit of verborgen pareltje wil ontdekken. Het werkt heel simpel: je voert in waar je zin in hebt en TripAdvisor geeft je direct een paar suggesties aan de hand van je locatie. Inclusief reviews van andere toeristen.

Download TripAdvisor op Google Play en de App Store.

 


Voor de natuurzwemmers: Zwemwater
Natuurzwemmen kan fantastisch zijn, maar vergis je niet: van vies water wordt je goed ziek. Zwemwater vertelt je welke natuurwateren schoon en veilig genoeg zijn om in te zwemmen. Daarnaast geeft de app informatie over de kwaliteit en de veiligheid van officiële recreatieplassen en stranden. Veel zwemplezier!

Beschikbaar in de App Store en Google Play.


Voor de taalhelden: Memrise of Duolingo
Altijd handig: op een exotische locatie meepraten met een obers of hotelmedewerkers. Voor wie een poging wil wagen (en zich liever niet beperkt tot Engels) zijn er Memrise en Duolingo. Beide apps maken het bijzonder makkelijk zinnetjes en woorden uit een andere taal te stampen. Grootste voordeel? De oefeningen zijn verpakt in kleine minigames, dus het is een stuk vermakelijker dan Frans blokken op de middelbare.

Memrise download je hier voor iOS en hier voor Android. Duolingo is ook beschikbaar op Google Play en de App Store.

 


Voor de spelletjesspelers: 30 seconds
Echte boardgame-liefhebbers willen niets liever dan hun collectie spelletjes op vakantie meenemen. Toch is een overvolle vakantiekoffer niet optimaal – een beetje ruimte overhouden voor schoon ondergoed is wel zo handig. Gelukkig heeft het populaire bordspel 30 Seconds sinds een paar jaar een degelijke smartphone-variant. Dan kun je ook op vakantie met een gerust hart spelletjes spelen.

30 Seconds download je hier voor Android en hier voor iOS.


Voor de planners: Google Trips
Google Maps ken je inmiddels, maar ooit gehoord van Google Trips? Qua interface heeft de app wat weg van TripAdvisor, maar Trips is meer geijkt op mensen die kriebels krijgen van op-de-bonnefooi-vakanties. De app maakt het makkelijk routes uit te stippelen en schemaatjes aan te houden. Trips synchroniseert daarnaast met je Gmail-account en slaat vliegtickets, reserveringen en andere info makkelijk op.

Download de app in de App Store of op Google Play.

Lees ook
4 x tips voor topwifi in de tuin

QSun: voor de zonnegoden
De zon: nagenoeg iedereen heeft er een haat-liefde verhouding mee. Ja, ons hemellichaam is fijn, maar verbranden allerminst. Daarnaast is niet iedereen gecharmeerd van bruin worden. QSun biedt de uitkomst. Aan de hand van een ‘huidscan’ bepaalt de app hoe lang jij in de zon kan vertoeven, hoeveel vitaminen je binnenkrijgt en wat je moet doen om verbranding voor te zijn. Handig!

QSun download je hier voor iOS en hier voor Android.

 

En nu ben jij helemaal klaar voor de zomer! Voor wie tijdens deze warme maanden nog op zoek is naar een verdienstelijk sim only-pakket: sinds kort bieden wij ook Caiway Mobiel aan. Dat is mobiel bellen, maar dan met Caiway. Dit gaat via het best geteste netwerk van Nederland, dat van T-Mobile. Combineer Internet en Mobiel van Caiway en krijg maandelijks €7,50 combikorting zolang je abonnement loopt. Meer informatie over Caiway Mobiel vind je hier.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief