Mobiel

Goede voornemens: 6x opgeruimd en uitgerust het nieuwe jaar in

donderdag 10 januari 2019

 

1. Opruimen met Marie Kondo
Netflix is een serie rijker: Tidying up with Marie Kondo. In een reeks inspirerende woning make-overs helpt de wereldberoemde Japanse opruimexpert Marie Kondo haar cliënten om spullen uit te zoeken en te kiezen voor wat voor hen echt belangrijk is. De serie is een aanrader voor iedereen die toe is aan wat rust, reinheid en regelmaat in huis. Toegegeven, de werkwijze van Marie Kondo ligt tegen het dwangmatige aan, maar goede opruimtips zijn nooit weg, toch?

2. Beter slapen met de Breethe app
Ben je een slechte slaper? Kijk dan eens naar de app ‘Breethe’. De app helpt je in slechts 5 minuten ontstressen en beter slapen met begeleidende slaapmuziek, natuurgeluiden en meditaties. Of je nou op zoek bent naar een manier om stress en angst te verminderen, slapeloosheid te stoppen, gewicht te verliezen, je relaties te verbeteren; er is voor ieder wat wils. De app is alleen beschikbaar in het Engels, maar is gemakkelijk te begrijpen. (Gratis voor iOS en Android)

3. Altijd een sterk wachtwoord met een password manager
Zeg eens eerlijk: hoe lang geleden is het dat jij je wachtwoorden hebt aangepast? Geloof het of niet, maar anno 2018 was het meest gebruikte wachtwoord 123456. Tijd om daar verandering in aan te brengen. De password manager LastPass bewaart je wachtwoorden veilig en bedenkt zelf ingewikkelde wachtwoorden. Zo heb je al je wachtwoorden binnen handbereik en ben je verzekerd van een sterk wachtwoord.

4. Mindfulness uit je smartphone met Headspace
Mediteren is al lang meer zo zweverig als je misschien denkt. Steeds meer mensen ervaren de voordelen van meditatie. De app ‘Headspace’ maakt mediteren simpel en biedt een dagelijkse begeleidende meditatie. Tussen de sessies door krijg je animaties te zien waarin wordt uitgelegd wat mindfulness is en hoe je kunt omgaan met obstakels tijdens het mediteren, zoals afleiding, verveling of angst. (De eerste 10 sessies zijn gratis voor iOS en Android)

5. Eenvoudig een kinderslot in op je tv instellen
Je zou het misschien wel willen, maar helaas ben je er niet altijd bij als je kind televisie kijkt. Om te voorkomen dat je kind iets ziet wat jij niet wil dat het ziet, kun je een kinderslot instellen. Moeilijk? Helemaal niet. Met dit stappenplan is het bijna kinderspel.

6. Een back-up maken van je smartphone of tablet
Waar bewaar jij je dierbare herinneringen? Grote kans dat ook jouw smartphone volstaat met foto’s en video’s. Maak vandaag nog een reservekopie, zodat al deze gegevens veilig bewaard worden. Zo doe je dat.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief