Mobiel

Laat maar komen die winter: met deze films en series is het lente voor je ‘t weet

maandag 21 januari 2019

 

JANUARI

Dat goede voornemen om geen alcohol te drinken in #dryjanuary komt hartstikke goed uit, want supergoede series en thee gaan nogal goed samen. Iets met twee vliegen en een klap. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

‘THE PASSAGE’ – getipt als dé serie van 2019!

Waar gaat het over? Als een mislukt experiment van de Amerikaanse regering een groep ter dood veroordeelde gevangenen tot zeer besmettelijke vampieren maakt, is een weesmeisje misschien de enige die het gevaar kan stoppen.
Speelt er iemand mee die ik ken? Mogelijk ken je Mark-Paul Gosselaar nog, die – zoals zijn naam reeds doet vermoeden inderdaad Nederlandse wortels heeft – uit ‘Saved by the Bell’: een hitserie die draaide tussen 1989 -1993.
Wanneer kan ik beginnen? ‘The Passage’ is vanaf 29 januari te zien op FOX (kanaal 11). Voorproefje?

 

 

‘CALL THE MIDWIFE – S8’

Waar gaat het over? ‘Call the Midwife’ is gebaseerd op de gelijknamige memoires van de voormalige verloskundige Jennifer Worth. De serie volgt de nonnen en de verloskundigen van het Nonnatus-klooster in de arbeiderswijk Poplat in Londen in de jaren vijftig en zestig.
Speelt er iemand mee die ik ken? Naast sterren van het eerste uur Jenny Agutter en Judy Parfitt zijn ook Helen George, Laura Main and Leonie Elliott er (weer) bij. De hele nieuwe cast van dit seizoen zien? In de onderstaande video stellen ze zich aan je voor.
Wanneer kan ik beginnen? Het achtste seizoen van ‘Call the Midwife’ kun je op vanaf 22 januari om 21.00 uur zien op BBC First (kanaal 17).

 

 

‘THE MINIATURIST’

Waar gaat het over? ‘The Miniaturist’ is een verfilming van de gelijknamige bestseller van Jessie Burton. Het gaat over een jonge vrouw die van haar veel oudere echtgenoot een poppenhuis krijgt om haar eenzaamheid te verdrijven. Als er mysterieuze pakketjes worden bezorgd voor het poppenhuis, onthullen zich allerlei geheimen met een dramatische en gewelddadige wending. Leuk detail: de serie speelt in Amsterdam, maar is opgenomen in Leiden.
Speelt er iemand mee die ik ken? De rol van de jonge vrouw Nella wordt gespeeld door de eveneens jonge Anya Taylor – Joy, die je kunt kennen van de films ‘The Witch’ (2015) en ‘Glass’ (2019).
Wanneer kan ik beginnen? Als je op 27 januari om 21.00 uur klaar zit en afstemt op BBC First (kanaal 17), zit je gebakken.

 

 

‘THE CURSE OF OAK ISLAND’ – S6

Waar gaat het over? De Amerikanen Rick en Marty Lagina zijn de nieuwste lichting schatgravers die hun geluk beproeven. Ze zoeken al bijna tien jaar op het eiland. Hun vorderingen van de afgelopen vijf jaar zijn te volgen in de HISTORY-serie ‘The Curse of Oak Island’, waarvan het zesde seizoen dus binnenkort begint. Na de grote ontdekkingen vorig jaar gebruiken de broers Rick en Marty Lagina en de meest geavanceerde en moderne technologie om diep in het eiland door te dringen. Niets zal hen ervan weerhouden te achterhalen wat er op Oak Island is begraven, wie het daar verborgen hield en waar ‘X’ de plek markeert.
Speelt er iemand mee die ik ken? De serie is wereldwijd een groot succes en heeft veel vaste fans, waardoor de gebroeders Lagina meer in de aandacht zijn komen te staan. Dus het kan zijn dat je hen inmiddels goed kent…
Wanneer kan ik beginnen? 21 januari om 21.00 uur op History (kanaal 46).

 

 

FEBRUARI
De maand waarin het keihard kan vriezen en net zo hard kan dooien, en de lente zowel op de stoep als nog mijlenver weg lijkt te zijn. Kortom: wederom een perfecte maand voor de volgende films en series.

‘BIG CAT MONTH’
Waar gaat over? National Geographic (kanaal 27) staat in de maand februari geheel en al in het teken van grote katten. De tv-zender en zijn online platformen nemen je mee in de wereld van deze majestueuze dieren. Miauw, dit wil je niet missen.
Speelt er iemand mee die ik ken? In persoon niet, maar wellicht herken je je ehm, eigen huisdier ergens in..?
Wanneer kan ik beginnen? Hier kun je vinden welke dieren er op welke dag vanaf 3 februari in het zonnetje staan.

‘SURVIVING R. KELLY’
Waar gaat het over? De documentaire over de Amerikaanse zanger R. Kelly deed direct na het uitkomen al veel stof opwaaien. R. Kelly wordt in de docu namelijk door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. ‘Leugens’, zei R. Kelly, en klaagde de productiemaatschappij van de film aan.
Speelt er iemand mee die ik ken? Zeker. R. Kelly natuurlijk, bekend van zijn hits ‘I believe I can fly’ en ‘If I could turn back time’ – al zingt hij in deze documentaire niet zo heel veel – en vooral een toontje lager.

 

 

‘JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM’
Waar gaat het over? Het is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 2018 en het vijfde deel in de Jurassic Park-filmserie. Het verhaal speelt zich enkele jaren af na de gebeurtenissen in Jurassic World. Het eiland is door de mensen verlaten en is nu enkel bewoond door de dino’s. Als een vulkaan op het eiland dreigt uit te barsten, gaat er een team op pad om de dino’s van uitsterven te redden.
Speelt er iemand mee die ik ken? De Amerikaanse Chris Pratt kun je kennen van één van de tachtig afleveringen van ‘Everwood’ waarin hij te zien was. Bryce Dallas Howard had een rol in de blockbuster ‘Spider-Man 3’, dus die kun je zeker kennen.
Kan ik al wat zien? Zeker. Check vooral de onderstaande trailer. Op 16 februari zie je de hele film op Film1 (kanaal 301).

 

 

‘MIDNIGHT SUN’
Waar gaat het over? De film vertelt het verhaal van Katie, een zeventienjarig meisje dat, door een zeldzame ziekte, altijd binnen moet blijven. De geringste blootstelling aan het zonlicht kan namelijk haar dood betekenen. Een normaal leven zit er voor haar niet in, tot ze Charlie ontmoet. Zij treden een romantische zomer tegemoet, waar zij enkel ’s nachts of binnenshuis van kunnen genieten.
Speelt er iemand mee die ik ken? Nou, grote kans dat als je Patrick Schwarzenegger niet kent, je z’n vader Arnold wél kent. Patrick (1993) timmert dus ook aan de weg als acteur.
Zin in? Snappen we. Met de trailer kom je alvast in de juiste sfeer. Op 20 februari zie je de hele film op Film1 (kanaal 301).

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief