Mobiel

Met een access point je wifi-signaal versterken: zo moet het!

vrijdag 8 februari 2019

 

Leuk, zo’n huis
Maar laten we beginnen bij de oorzaken van een verzwakte internetverbinding. Wat veel mensen niet weten, is dat dit vaak veroorzaakt wordt door externe factoren, zoals de bouw van je huis. Zeker bij nieuwbouw huizen die gebouwd worden met lekker dikke muren, kan dat de verbinding beïnvloeden. Maar ook de sterkte van je router of de aanwezigheid van andere netwerken (van bijvoorbeeld van de buren) hebben invloed op de kracht van je wifi-signaal. Eerder gaven we al deze tips om je wifi-signaal te versterken. Eén daarvan is het installeren van een access point.


Access point
Even het verschil tussen een router en een access point. De router is het hart van je netwerk. Deze regelt het lokale netwerkverkeer in je huis of kantoor en sluit je aan op je modem, die de toegang tot het internet regelt. Een access point is een tweede router die je als zodoende instelt. Deze pakt het signaal bekabeld op en zorgt voor een verder bereik. Met behulp van een UTP-kabel sluit je ‘m op de router aan.


Powerline adapter
Optie nummer twee: het aansluiten van een powerline adapter – vooral handig als het trekken van een kabel voor het access point niet mogelijk is. Dit apparaat, dat werkt via het stroomnetwerk, zet het wifi-signaal om in een stroomsignaal. Je kunt er overal in je huis een apparaat bekabeld op aansluiten voor een internetverbinding.


Last but… least?
De repeater. Stop ‘m in het stopcontact en het apparaatje – zoals de naam al doet vermoeden – herhaalt het signaal. Een kleine kanttekening: het is niet de best optie. Een repeater halveert de snelheid meestal. En hoewel het goedkoop en makkelijker te installeren is, raden we het dus niet aan als je volledig gebruik wil maken van je glasvezelverbinding.

Waar wacht je nog op? Haal alles uit je glasvezel en sluit een tweede router aan als access point. Want je internet nóg beter maken kan nooit kwaad toch?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief