Razendsnel tegelijk streamen gamen en downloaden

donderdag 15-08-2019
  • Mobiel

In de YouTube-serie Zware Gebruikers volgen we gewone mensen die ongewone dingen doen met hun internetverbinding. Of ze nou gamefanaat zijn, fervent YouTuber of die hard influencer; deze internetters vragen veel van hun internetverbinding.

Een herkenbare situatie: iemand in huis kijkt een YouTube-video terwijl jij lekker netflixt waarna de internetsnelheid daalt tot beneden vriespunt. Niemand wordt gelukkig van het beruchte buffercirkeltje halverwege een spannende aflevering. En toch is het bij veel mensen een bekend probleem.

In aflevering twee van onze serie Zware Gebruikers kloppen we aan bij de familie Gashi. Daar waren dit soort irritaties dagelijkse kost. Dochter Fyonna Zara is namelijk een populaire TikTok influencer met ruim 35.000 volgers, papa Isa en zoon Florian harken highscores binnen met Fortnite en mama skypet de hele week met familie het buitenland. Samen zijn ze goed voor een ongelofelijke hoeveelheid dataverbruik en dat vraagt nogal wat van je internetverbinding.

Maar dat is verleden tijd! Nu kan de familie tegelijk én razendsnel online. Hoe? Met glasvezelinternet van Caiway. Waar vroeger iedereen in huize Gashi netjes op haar of zijn beurt wachtte, kan iedereen ongestoord en eindeloos tegelijkertijd online. Sterker nog, het is bij hen inmiddels de normaalste zaak van de wereld!