Vier apps die niet mogen ontbreken op jouw smartphone

dinsdag 20-08-2019
  • Mobiel

 

Todoist: voor de time managers
Heb jij weleens het gevoel dat je chronisch tijd tekort komt? Of wil je zo georganiseerd mogelijk werken? Todoist biedt de uitkomst. In feite is het een ouderwets afstreeplijstje in app-vorm. Maar waar een notitieblokje al snel rommelig wordt, deel je met Todoist alles netjes per project in. Handig voor wie een berg werk moet verzetten, vergeetachtig is of gewoon met de juiste boodschappen thuis wil komen. Per item op je lijst kun je een deadline instellen. Rangschik ze om direct te zien welke taak prioriteit heeft. Echte vergeetachtigen stellen e-mail notificaties in: iedere ochtend zet Todoist dan jouw dagtaken op een rij. Daarnaast geeft de app je per afgestreepte taak punten. Dat maakt het doorstrepen van een taak nog net even lekkerder!

De app is gratis, maar voor de echte planfanaten is er tegen een kleine vergoeding de pro-versie. Hierbij kun je onder meer opmerkingen toevoegen aan projecten. Todoist is ook te downloaden als add-on voor je browser.


Todoist kun je downloaden in de
AppStore of op Google Play.

Lees ook
De zeven beste apps om de zomer door te komen


Pinterest: het online prikbord voor creatievelingen
Oké, van Pinterest heb je vast eerder gehoord: het platform bestaat al een kleine tien jaar. Neemt niet weg dat het een must have is voor iedereen die wel een gezonde dosis inspiratie kan gebruiken. Is je stulpje toe aan een make-over? Komt er een verjaardag aan en vlot het niet met een cadeau? Heb je nog geen ideeën voor je aankomende vakantie? Pinterest is the place to be. Voor elk onderwerp of idee kun je een apart ‘board’ aanmaken waaraan je post ‘vastpint’. Lees: een verzamelpagina waar jij inspirerende reistips, recepten, quotes, foto’s of webpagina’s op kwijt kunt. Gebruik de zoekbalk om leuke posts te vinden en druk op de rode punaise om de post aan een board te pinnen. Zelf pins/posts uploaden kan natuurlijk ook!

Je download Pinterest in de AppStore of Google Play.


Twitch: Netflix voor gamers
Trotse ouder van een fanatiek gamer? Dan doet Twitch ongetwijfeld een belletje rinkelen. Het is een online streamingplatform. Eentje waarop iedereen zichzelf kan streamen, maar waar vooral gamers hun sessies achter de gameconsole ‘delen’ met fans. Vergeet strak gemonteerde video’s of opgepoetste edits; op Twitch krijg je alleen een ongefilterde feed te zien. Wie denkt dat niemand daarop zit te wachten heeft het trouwens mis: Twitch is goed voor grofweg 15 miljoen actieve gebruikers per dag.

Wat je eraan hebt? Zie het als een soort Netflix, maar dan voor games. Je kunt je favoriete gamers gehakt zien maken van hun digitale vijanden, een paar pro-tips vangen van rasechte e-sporters of interessante discussies met game-journalisten bekijken.

Download Twitch in de AppStore of op Google Play.

Lees ook
Dit moet je doen als je telefoon in het water valt


TikTok: voor de entertainers in spe
We sluiten af met TikTok! Handig als jij net als Fyonna Zara ambities hebt om TikTok-influencer te worden of gewoon benieuwd bent waar jouw kinderen zich tegenwoordig aan vergapen. Met de app (voorheen musical.ly) combineer je korte video’s met muziek. Klinkt suf, maar dat is het niet. De app leent zich bijzonder goed voor het maken van korte videoclips, geinige memes, idiote challenges of toffe dansvideo’s.

De opzet is simpel: selecteer een liedje en neem daar een video bij op. De app combineert de twee automatisch, waarna jij naar hartenlust kunt gaan knippen, plakken en filteren om zo de perfecte (of juiste meest rare) videoclip te maken. Het enige dat je daarvoor nodig hebt? Een werkende smartphone en een gratis TikTok-account.

Download TikTok in de AppStore of op Google Play.


Zware Gebruikers
Wil jij weten hoe het Fyonna Zara in een huis vol groot internetverbruikers lukt om ongestoord TikTok-video’s te uploaden? Bekijk de tweede aflevering van Zware Gebruikers, waarin de familie Gashi je laat zien hoe ze altijd moeiteloos met z’n allen online kunnen:

Wil jij je video’s razendsnel online hebben? Kijk dan eens naar Caiway Mobiel. Dat is mobiel bellen, maar dan met Caiway. Combineer Internet en Mobiel van Caiway en krijg maandelijks €5,- combikorting zolang je abonnement loopt. Meer informatie over Caiway Mobiel vind je hier.