Mobiel

Vijf tips voor optimaal online gamen

vrijdag 22 februari 2019

Te beginnen met ping: de tijd die het kost om data van jouw locatie naar een gameserver te sturen en weer terug. Game je online, dan is dit erg belangrijk, want als je ping hoog is, kan het gebeuren dat jouw spel achterloopt.


Een ping van 15
Ping wordt gemeten in ms (milliseconden). Heb jij een ping van 15, dan doet jouw verbinding er 15 milliseconden over om data naar de gameserver te sturen en vice versa. Over het algemeen geldt dus: hoe lager je ping, hoe sneller je een reactie van de andere computer krijgt en hoe minder groot de vertraging.


Meet je ping snelheid
Met een ping tussen de 15 en 30 kun je prima uit de voeten tijdens het online gamen.

Benieuwd wat de ping bij jou thuis is? Test het hier.


Zo zorg je voor de laagste ping
Is jouw ping toch wat aan de hoge kant, dan hebben wij een paar tips voor je:

  1. Gebruik een kabel in plaats van wifi
    Draadloze verbindingen zijn vaak net iets trager en storingsgevoeliger dan de directe kabelverbinding tussen de router en computer. Zorg dus dat je direct met het internet verbonden bent.
  2. Speel alleen op lokale servers
    Hoe dichter je in de buurt bent van een server, hoe beter je verbinding zal zijn. Als je in Nederland woont, dan zal je ping veel lager liggen wanneer je gebruik maakt van Nederlandse servers vergeleken met servers in de VS. Meestal verbindt je game met een server die dichtbij staat, maar weet je niet waar de server fysiek staat, vul dan het IP-adres in bij Google. De eerste paar zoekresultaten kunnen je helpen bij het lokaliseren van de server.
  3. Voeg je game toe aan de lijst met ‘toegestane’ programma’s van je firewall
    Hierdoor komt game-gerelateerde info sneller bij de aangewezen server terecht. Als je antivirussoftware ook een firewall heeft, zorg er dan voor dat het spel ook is toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen
Schrijf je in voor de nieuwsbrief