Mobiel

Waarom een snelle ping zo belangrijk is

vrijdag 30 november 2018

Ping meet de tijd die het kost om vanaf jouw locatie een server te bereiken, dus hoe snel data tussen jou en de server wordt uitgewisseld. Zeker als je gamet een belangrijk punt, want als je ping-snelheid laag is, kan het gebeuren dat jouw spel achterloopt op dat van de andere gamers met wie je samen speelt. Dat wil je natuurlijk niet hebben.

Milliseconden

Ping wordt gemeten in milliseconden (ms) en eigenlijk geldt: hoe lager, hoe beter. Om je een idee te geven: bij een coax verbinding kun je een ping-snelheid van 15 verwachten, dat is redelijk snel. Glasvezel internet staat erom bekend dat het de snelste ping heeft: 1-2 ms – zeer goed voor online gamen. Wat de ping bij jou thuis is, kun je bij ons testen via deze speedtest.

Gamen

We zeiden het in het begin al, ping heeft een directe invloed op hoe snel jouw handeling in een game uitgevoerd wordt, dus zeker als je frequent gamet, is een snelle ping voordelig. Maar ook als je met meerdere mensen tegelijk aan het gamen slaat, wordt iedereen daar blij (en sneller) van. Immers, iedereen maakt sneller verbinding met de server. 

Misvatting

Overigens is het een veel gemaakte misvatting is dat ping gebruikt kan worden om de snelheid van een verbinding te meten. Hoewel de round-trip time wel een indicatie geeft over de kwaliteit van een verbinding, is het niet mogelijk om de daadwerkelijke snelheid van de verbinding er uit af te leiden.

Onze tip

Met een ping van tussen de 0 en 15 kun je prima uit de voeten tijdens het online gamen. Je kunt – helaas – niets doen om je ping-snelheid aan te passen. De router heeft meestal ook weinig invloed op de ping-snelheid. Daarom raden we altijd aan om bekabeld (online) te gamen, als je draadloos gamet is de reactietijd veel lager.

Rest ons niet anders dan te zeggen: let the gaming begin!


Lees ook: Met deze stappen check je of jouw apparaat fysiek de snelheid van glasvezel aankan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief