Wifi

We vieren 25 jaar internet thuis

maandag 29 oktober 2018

Volwassen (ge)worden

25 jaar internet thuis – het is nogal een periode. In die tijd ben je niet alleen zelf volwassen(er) geworden, het internet werd dat ook. De snelheid ging van 1 Mbps naar gemiddeld 17,1 Mbps en waar je toen voor thuis internet alleen kon ‘kiezen’ uit één abonnement van 99 gulden, is de lijst met aanbieders momenteel eindeloos. En waar 25 jaar geleden een kennis met internet thuis net zo zeldzaam was als een buurjongen met een televisie in 1953, is het anno 2018 raar als je géén internet hebt: 98 procent van de Nederlandse huishoudens heeft thuis internet – en is daarmee koploper in Europa.

 

Makkelijke keuze
Maar goed, de keuze in aanbieders mag nu dan reuze zijn, je hebt ‘m snel gemaakt: Caiway. Wij bieden internet dat gewoon altijd werkt. Dat kunnen we beloven, omdat we er simpelweg al decennia mee bezig zijn. Caiway heeft namelijk een grote rol gespeeld in de geschiedenis van thuis-internet in Nederland. Hoe? Lees even mee.

 

Dezelfde waarden, altijd

De geschiedenis van Caiway begon bijna veertig jaar geleden, in 1981, toen CAI (Centrale Antenne Inrichting) Westland van start ging – en een eigen kabelmaatschappij voor het Westland was geboren. Eerst werden er telefoon en tot wel 45 televisiezenders via de kabel aangeboden (ja, dat vonden we toen heel veel!) maar in 1995 werd CAI Westland wereldnieuws toen het, als eerste ter wereld, internet via de kabel aankondigde. Daarna ging het snel. Het internet veroverde langzaamaan de huishoudens in Nederland.

 

Tijd vooruit

CAI Westland was zijn tijd destijds ver vooruit, en dat is in de afgelopen jaren niet veranderd.

Daarbij staat naast innovatie de dienstverlening voorop: niet de techniek, maar de belangen van eindgebruiker staat voorop. Er waren en zijn korte lijnen, geen stroperige beslissingstrajecten en adquate service. En dat is sinds CAI Westland in 2004 verder ging als Caiway, nooit veranderd.
Met recht kunnen we zeggen dat je daar bij ons dus echt op kunt vertrouwen.

 

Dit wist je niet (en nu wel)

  • Het kabelinternet werd eerst aangeboden onder de naam Caiw, later onder Kabelfoon en tegenwoordig als Caiway Internet.
  • In 2012 wilde KPN het bedrijf overnemen, maar de Nederlandse Mededingingsautoriteit stak daar een stokje voor.
  • Weer een primeur, in 1996: de eerste commerciële internetaansluiting via de kabel. Sportzender Sport 7 kwam echter niet ver in het Westland: de twee gulden extra per maand zijn het struikelblok.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief