Mobiel

Welke streamingdienst past het beste bij jou?

dinsdag 12 maart 2019

Bingewatchen ofwel langdurig onafgebroken tv-series kijken: het is zó makkelijk sinds de komst van streamingdiensten als Netflix. En inmiddels zijn er een hele rits streamers beschikbaar. Dus: wil jij weten welke streamingdienst het beste bij jou past, dan doe je er goed aan dit lijstje even door te nemen.

Bored Oliver Queen GIF - Find & Share on GIPHY1. Netflix
Netflix is misschien wel de bekendste. Het is één grote digitale videotheek waar je onbeperkt films, series en documentaires kijkt. Wil je het grootste aanbod hebben, dan is dit de streamer voor jou. Naast een wisselend aanbod van bekende films en series biedt Netflix ook een tal van exclusieve Originals die alleen mensen met een Netflix-abonnement kunnen zien. Deze zijn te downloaden zodat je – zonder dure data te verspillen – lekker kunt bingen op je smartphone of tablet. Het enige nadeel? Het aanbod is soms zo groot dat kiezen moeilijk is. Maar goed, ons hoor je niet klagen.

Wist je dat? Netflix is van oorsprong een Amerikaanse videotheek. Het bedrijf verhuurde video’s die per post verstuurd werden. Met de opkomst van breedbandinternet stapte het bedrijf over op het streamen van films. Dit was het begin van Netflix.

2. Videoland
Videoland is een Nederlandse streamingdienst. Dat maakt hun aanbod lekker gevarieerd! Want naast een groot aantal Nederlandse toptitels, is het internationale aanbod ook best verdienstelijk. En je ziet – in tegenstelling tot Netflix – op Videoland wel de nieuwste films. Deze kun je tegen extra betaling huren. Daarnaast heeft Videoland een aantal interessante exclusives en kun je bepaalde TV-programma’s vooruit kijken.

3. Amazon Prime Video
Amazon Prime Video werkt ongeveer hetzelfde als Netflix. Het grootste voordeel is de prijs ten opzichte van het aanbod. Prime Video heeft namelijk een aantal kwalitatief hoge series in haar catalogus. Zo gooiden The Marvelous Mrs. Maisel en Homecoming vorig jaar hoge ogen. Een maandabonnement kost €5,99 en je kunt met drie apparaten tegelijkertijd streamen. Let wel even op: niet alle series en films op Prime Video zijn Nederlands ondertiteld.

4. Film1
Met Film1 kies je uit meer dan 400 titels en kijk je onbeperkt naar de nieuwste en grootste films en series. Handig is dat je eenvoudig op genre selecteert. Of je nou zin hebt in een Nederlandse film, een actiefilm, een dramafilm of een filmhuisfilm; er is voor ieder wat wils. En het is makkelijk af te sluiten via je tv-aanbieder of rechtstreeks bij Film1.

5. NPO Start, KIJK, RTL XL & NLZiet
Voor iedereen die graag afstemt op De Luizenmoeder, Goede Tijden, The Voice, Shownieuws of De Slimste Mens is er NPO Start, KIJK of RTL XL Premium. Die laatste kun je het beste combineren met een Videoland-abonnement. Overigens is er nog een vierde optie: NLZiet. Deze pakt het beste van de drie en je kunt er bijna alle Nederlandse tv mee terugkijken.

6. Disney+
Voor alle Disney-fans is er nu Disney+. Nagenoeg het hele oeuvre van de mediagigant is daar op te vinden. Denk aan klassiekers als The Lion King, Sneeuwwitje of Bambi, maar ook alle Marvel-films, Pixar-pareltjes, National Geographic-shows en Star Wars-episodes. Wat wil je nog meer?   

Prijzen
En wat de kosten betreft? Deze willen nog wel eens schommelen. Onze tip: blader eens door de catalogus van de streamingdienst die jou wat lijkt en kijk of je dit in verhouding vindt staan met de prijs.

Dan rest ons nog één ding: haal de popcorn tevoorschijn, doe de gordijnen dicht, trek je sweatpants aan en geniet van alle mooie films en series. Veel kijkplezier!

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief