Mobiel

Zo fix je de perfecte tuinbioscoop

maandag 26 augustus 2019

In de zomer kun je buiten een aantal dingen doen – mits het weer het toelaat, natuurlijk. Je kunt een bommetje maken in het zwembad, een biertje pakken op het terras, een bbq organiseren voor je vrienden óf: een tuinbioscoop maken. Wij gaan voor het laatste, want wat is er nou leuker dan op een zwoele zomeravond onder de sterren naar de beste films kijken?

Wij leggen uit hoe je een eigen tuinbioscoop fixt.

Dit heb je nodig
We beginnen bij het begin: wat heb je nodig voor een tuinbioscoop. Lijkt een open (tuin)deur, maar is het niet: een buitenruimte. En daarbij heb je echt geen vijftien meter diepe tuin nodig. Ook met een dakterras of groot balkon kun je uit de voeten.

Het feest kan natuurlijk niet beginnen zonder een goede internetverbinding. Omdat het kán gebeuren dat de wifi hapert als je buiten staat, gaven we je laatst al 4 tips voor topwifi in de tuin. Het glasvezelsignaal is, doordat het zonder omwegen direct je huis binnenkomt, al zeer sterk. Maar mócht je toch trager of haperend internet hebben in de tuin, dan kun je het volgende doen / aanleggen:

  1. Multiroom wifi
  2. Een tweede accesspoint installeren
  3. Een wifi-repeater plaatsen
  4. Een powerless adapter set aanschaffen.


Lees ook:

4 x tips voor topwifi in de tuin


Dat zit wel goed
Signaal check? Mooi, dan kunnen we nu verder met de inrichting, want als je je gasten aan een statafel laat genieten van Titanic, haal je sowieso bakzeil. Wij zeggen: zitzakken. Passen door hun eigenlijk afwezige precieze vorm overal wel en zijn ook als gewoon tuinmeubilair geschikt. Perfect voor mooi weer. Bol.com heeft zowel de klassieke zitzakken voor binnen en buiten als de met lucht gevulde Seat Sacs – en die heb je binnen een dag in huis. Tip van ons: oefen even met ‘opblazen’, want pas onderuitzakken tijdens de aftiteling, is ook zo jammer.

 


Beamer
Beamers zijn kostbaar, maar: je hebt er niet alleen in de zomer wat aan. Je kunt ook binnen genieten van live televisie kijken en je favoriete series en films afspelen. Let bij de aanschaf vooral op de resolutie, de lichtopbrengst, de contrastratio,de ventilator en het geluid – daarin zit het nodige (prijs)verschil. Coolblue maakte een lijst van de bestverkochte beamers. Het goedkoopste exemplaar uit het lijstje kost €319, de duurste €899. Vaak worden beamers aangeboden in gunstige combideals met een scherm en de benodigde snoeren, ook interessant om eens te bekijken.

Lees ook:
Dit moet je doen als je smartphone in het water is gevallen


Zelf maken
Heb je geen buitenscherm nodig, of wil je kosten besparen, dan kun je altijd zelf een scherm maken. Grappig genoeg lijkt een wit verduisteringsrolgordijn (verkrijgbaar bij een bouwmarkt, bijvoorbeeld) zich daar uitstekend voor te lenen, of je koopt zelf een PVC-achtergronddoek (kost rond de de 30 euro) en plaatst dit op plastic buizen, zoals deze meneer in een hele handige video laat zien. Een oud laken op houten latten spijkeren, kan natuurlijk ook.

 

Wil je het écht groots en meeslepend aanpakken, dan kun je een volledige buitenbioscoopavond voor je láten organiseren. Maar goed, da’s misschien wat overdreven.

Wat zeg je?
Naast goed beeld, wil je natuurlijk ook goed geluid voor de echte bioscoopervaring. En omdat je zo min mogelijk snoeren in je tuin wilt, kun je kiezen voor een draadloze bluetoothspeaker met een rijk geluid en goede diepe bass. Sluit ‘m aan op je laptop of telefoon en klaar is Kees.

Lees ook:
Zo bescherm je je computer tegen gevaar van buitenaf

De inwendige mens
Een bioscoop is niet compleet zonder popcorn. Je kunt natuurlijk de lokale super leegkopen van de volledige voorraad zoet en zout, óf je maakt het zelf. Minstens zo leuk, en veel lekkerder – want knispervers – en alleen al de geur zorgt voor een ultieme bioscoop-sfeer. En natuurlijk kan een pizza (of tien) niet ontbreken. Je kunt ze zelf maken, maar omdat je de film natuurlijk zelf ook wil volgen, kun je ook Family Pizza’s laten bezorgen. Die hebben een diameter van 40cm – daar zijn je gasten wel even zoet mee.

 

Kom maar op met die heerlijke lange zomeravonden. Met onze glasvezelverbinding, deze tips, je goede humeur (en wie weet een gezellige date) zijn jij en je tuinbioscoop er klaar voor!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief