Mobiel

Zo fix je een perfecte thuiswerkplek

maandag 1 juli 2019

 

Gaan we:

1. Maak en kies (een) ruimte
Het kan lastig zijn omdat bijvoorbeeld alle kamers in je huis al bezet zijn, maar probeer toch een ruimte te creëren die enkel en alleen voor werken bedoeld is. Dus heb je een kelder, een zolder, een inloopkast of een tuinhuis: ruim ‘m op en zet een bureau neer. Zo associeer je die plek met werken en dat komt je productiviteit ten goede.

 


2. Kies een kleur!
Wist je dat de kleur van werkkamer veel uitmaakt? Over het algemeen wordt blauw gezien als de meest productieve kleur. Ben je een accountant, dan kun je het beste voor die kleur gaan. Tegelijkertijd is het goed om te onthouden dat niet iedereen hetzelfde werkt. Ben je creatiever ingesteld, kies dan bijvoorbeeld voor geel. Of, als je baan iets fysieker is, kun je er voor kiezen om je muren rood te verven. En voor wie op zoek is naar een beetje balans? Groen!

Lees ook
Zo fix je de optimale home security set-up


3. Dat zit wel goed
Voor veel thuiswerkers is een bureaustoel een doorn in het oog, zeker als je werkplek zich in de woonkamer bevindt. Toch is het zeker raadzaam een goede stoel te kiezen, niets vervelender (en pijnlijker, en uiteindelijk kostbaarder) dan last van je rug, schouders en nek omdat je verkeerd zit. Laat je daarom goed voorlichten in een speciaalzaak, en investeer in een ergonomisch verantwoorde stoel die je rug goed ondersteunt. Geloof ons, dat is het waard.

 


4. Daar sta je voor
Wil je het écht next level aanpakken, ga dan voor staand werken. Want we weten het inmiddels allemaal wel: (te veel) zitten is niet goed. Kies voor een bureau dat in hoogte verstelbaar is en ga om de twee uur een uurtje staan. Is staan niet je ding, maar fietsen wel, kies dan voor een bureaufiets. Een beetje vreemd, maar wel heel lekker (en bovenal: echt veel beter voor je rug).

Lees ook
5 slimme apparaten die je wil hebben in je keuken

 

5. Verbinding
Allemaal leuk en aardig, maar een kantoor kan nog zo mooi zijn; zonder goede communicatiemiddelen ben je nergens. Met ons glasvezelinternet heb je wat dat betreft de eerste stap al gezet. Overal in huis bereikbaar zijn wordt zo een koud kunstje. Overigens geldt dat niet altijd voor mobiel bereik naar buiten, zeker als je in de kelder zit. Je kunt daarom overwegen je zakelijke telefoonverkeer via de vaste lijn te laten verlopen. Heb je gegarandeerd bereik, én het maakt het verschil tussen zakelijke en privé-telefoontjes meteen duidelijk.


6.
Ga voor groen
Planten zorgen niet alleen kleur, sfeer en zuurstof op je werkplek, maar ook voor een verbeterde luchtkwaliteit. Dat is belangrijk, want doordat onze huizen tegenwoordig zo goed geïsoleerd zijn, krijgen we sneller te maken met droge lucht en te weinig zuurstof in huis. Luchtzuiverende kamerplanten zetten overdag CO2 om in zuurstof en ze brengen waterdamp in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid verbetert. Ook kunnen luchtzuiverende kamerplanten ‘onfrisse geuren’ afbreken; ze zijn dus eigenlijk een soort natuurlijke luchtverfrissers. Leuk én slim, dat groen.

 


Aan de slag
Zo zie je, of je nou klein of groot woont, wel of geen tuin hebt: een fijne thuiswerkplek is zó gefixt. En nu hup, aan de slag!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief