Wifi

Zo maak je een feest van die nieuwe internetplekken in huis

maandag 26 november 2018

Van zolder tot kelder: zo maak je een feest van die nieuwe internetplekken in huis

Bezoekers van het SuikerZoet FilmFestival in Schiedam konden vorige week al kennismaken met de Caiway Zolderbioscoop. Vlogger iamtheknees kwam ook langs en had na afloop al direct zin om zelf thuis een lekker plekje in te richten om films te streamen. En wel een heus tent fort. Ideaal natuurlijk, want die kun je overal in je huis maken. Hoe ze hem inricht zie je in de video hieronder.

 

 

En nu een plekje voor jezelf

Zeker als je met meerdere gezinsleden onder één dak woont, is het eigenlijk een verdraaid goed idee, zo’n privé-hoekje onder een laken. Met je eigen beeldscherm en apparatuur. Geen ruzie meer over volume, over welke film of via welk apparaat. En: de wifi is ook daar eindeloos, dus je kunt er uren zitten. En mocht je willen kun je altijd nog iemand uitnodigen in jouw fort om mee te kijken. Ook wel zo gezellig.


First things first

Naast het comfort van kussens, dekens en een kopje thee moeten we toch even terug naar de basis van een gezellige internetplek: stroom. Een stopcontact heb je gewoon nodig als je er een tijdje wilt zitten. Of je moet zin hebben in een verlengsnoer van de derde verdieping via de trap naar beneden. Precies: dat heb je niet. Stopcontact: check? Door naar het laatste grote obstakel: de tablet-arm. Los je simpel op met een tablethouder. Handige dingen zijn dat. Deze driepoot kun je zo ongeveer overal en in elke hoek neerzetten. Zo houd(er) jij het een stuk langer vol. Wil je jouw comfort helemaal upgraden? Een beanbag is helemaal lekker wegzakken.

 

Kop(telefoon) erbij
Om het geheel af (en geluidloos) te maken, is een koptelefoon een top idee. Wat dacht je van deze, met geluidsbegrenzer én – hoe handig- een belfunctie. Dat scheelt weer een kwartier zoeken als het eten klaar is. En even terug naar die beanbags: wat dacht je van deze. Niet de goedkoopste, wel eentje die niet misstaat in je interieur. En omdat twinning winning is: er is ook een zitzakje voor je tablet of telefoon. Let wel: verhoogde kans dat de nieuwe internetplek nu opeens de favoriet van iedereen wordt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief