Diensten Wifi Interactieve TV Internet

Caiway ondersteunt digitaal basisonderwijs na coronamaatregelen

vrijdag 20 maart 2020

Caiway ondersteunt in samenwerking met Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden het digitaal basisonderwijs in de omgevingen Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en omstreken. Ook voor consumenten doet de provider iets extra’s: consumenten krijgen tijdelijk dertien extra zenders in hun pakket.

De meeste scholen hebben in de afgelopen week besloten het onderwijs digitaal te gaan aanbieden aan leerlingen. Zo kunnen de lessen toch doorgaan. Veel middelbare scholieren beschikken over de middelen die nodig zijn om digitaal onderwijs te volgen. Maar veel kinderen in het basisonderwijs nog niet. Daar waar nodig worden laptops of tablets aangeschaft, maar niet iedereen kan dat betalen, zo blijkt uit een toename van aanvragen voor laptops bij Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden.

Scholen kunnen inventariseren hoeveel kinderen thuis geen of onvoldoende toegang hebben tot een laptop of computer. Stichting Leergeld regelt vervolgens met de financiële ondersteuning van Caiway laptops voor deze kinderen.

Elk kind moet onderwijs kunnen volgen

“Het is fantastisch dat een goed internetnetwerk het mogelijk maakt om onderwijs te digitaliseren. Maar kinderen hebben daarvoor wel een laptop nodig. Wij vinden net als Stichting Leergeld dat elk kind mee moet kunnen doen en hebben daarom samen dit initiatief genomen”, zegt Mariska van der Hulst van Caiway. “We willen graag een maatschappelijk steentje bijdragen in de omgeving waar ons netwerk ligt en onze klanten wonen.”

Ook voor consumenten doet Caiway iets extra’s. Zo zijn er voor de komende periode dertien zenders kosteloos toegevoegd aan het basispakket. Het gaat onder meer om Nick Jr., RTL Crime en Comedy Central Extra.

Gepland onderhoud uitgesteld

Nu veel mensen thuiswerken en kinderen lessen volgen via internet is de afhankelijkheid van een goede verbinding extra groot. Daarom stelt Caiway alle geplande, niet noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan het netwerk voorlopig uit. Zo kan iedereen ongestoord werken en lessen volgen via de internetverbinding thuis.

Voor de redactie

Wil je meer informatie over dit persbericht? Neem dan contact op met een woordvoerder van Caiway via 0118 74 55 55 of [email protected].

Schrijf je in voor de nieuwsbrief