Diensten Wifi Mobiel Internet

Zo vier je een virtueel verjaardagsfeestje

dinsdag 14 april 2020

Het is even niet anders: we zitten de komende tijd thuis. Dat heeft een goede reden, maar is wel vervelend. Zeker voor de (bijna) jarigen onder ons. Voor hen zit er niks anders op dan thuis het verjaardagsliedje uitzingen. Maar wie denkt haar of zijn verjaardag in alle eenzaamheid te moeten vieren heeft het mis. Er zijn genoeg manieren om toch met je vrienden de slingers op te hangen. Dus: zit je alleen in quarantaine, heb je kids die niet hun verjaardagsfeestje kunnen vieren of wil je gewoon iemand verrassen? Wij zetten een paar tips voor je op een rij, zodat je toch een leuke verjaardag hebt.

Vraag familie en vrienden om een boodschap te sturen

Ondanks dat contact via smartphones al jarenlang normaal is, blijven we kuddedieren. Mensen face-to-face spreken is gewoon een stuk leuker. Maar dat kan even niet. Iemand verrassen? Vraag familie en vrienden om een persoonlijke boodschap in te spreken via video. Het kost weinig moeite en is voor de jarige nét wat persoonlijker dan een appje.


Lees ook:

Wat betekent het coronavirus voor onze dienstverlening.

 

Ook kun je, om het nog een stukje interessanter te maken, de video’s achter elkaar plakken. Maak je geen zorgen: een app downloaden is voldoende. Voor iOS raden we iMovie aan, deze is lekker gebruiksvriendelijk. Android gebruikers kunnen het beste FilmoraGo downloaden. Beide apps zijn gratis en laten geen lelijke watermerken achter.


verjaardag

Houd een videobel-feestje

Na een maand thuis zitten is beeldbellen een koud kunstje. Diensten als Skype of Google Hangouts maken het makkelijk om altijd en overal contact te houden met je collega’s, vrienden, verre tantes en zelfs je buren. Dus waarom niet een videobel-feestje houden als je jarig bent? Tuurlijk, je ziet elkaar liever face-to-face, maar wie bang is haar of zijn verjaardag eenzaam door te brengen, doet er goed aan het eens te proberen.

 

Het enige dat je hoeft te doen is één van de drie bovenste diensten te downloaden. Vooral Hangouts is erg makkelijk: stuur je gasten een link en ze kunnen met je bellen. Installatie van allerlei software is niet nodig. 


Lees ook:
Het verschil tussen SD, HD en 4K

Laat iets persoonlijks bezorgen

Iemand verrassen met wat leuks kan natuurlijk ook. Bestel bijvoorbeeld een custom cake! Taartenbakkers van Albert Heijn hebben zo’n service, maar ook bij Hema kun je ze personaliseren. Als persoonlijke taarten geen lach op het gezicht van de jarige toveren in deze barre tijden, dan weten wij het ook niet meer. En het is nog lekker ook.


Iets voor volwassenen? Bloemen doen het altijd goed. Bekijk eens topbloemen.nl of fleurop.nl. Beiden services leveren bloemen gewoon aan je deur. 

verjaardag

Speel een spelletje

Een mooie huiselijke afsluiter van iedere verjaardag? Een paar drankjes en een bordspel. Dat kan lekker klassiek, door bijvoorbeeld allebei een doosje Mens Erger Je Niet! uit de kast te trekken, maar ook met een aantal online games.


Jackbox Games is je go-to online spelletjes provider. Ze bieden party-spellen voor een hele rits platforms, zowel pc als console, en zijn al jaren gespecialiseerd in spelletjes op afstand. 


Liever spelletjes doen met een volwassen clubje mensen? Probeer eens Cards Against Humanity. Het werkt zo: er komt een kaart op tafel met een open vraag of zin. Jij moet, aan de hand van de kaarten in je deck, de zin of vraag afmaken. Het levert vaak hilarische resultaten op. Cards Against Humanity is van origine een kaartspel, maar de game is rechtenvrij en dat betekent dat je het ook online kunt spelen met elkaar.

Onze pakketten

Dan rest je nog een ding: een goede internetverbinding; dat is in deze tijd natuurlijk extra belangrijk. Grasduin eens door onze pakketten. Wij hebben pakketten die aansluiten op jouw wensen; of je nu spelletjes speelt, vergaderingen host of gewoon je moeder wil spreken. Je vindt ze hier.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief