Wifi Mobiel

Dit zijn de beste podcasts en luisterboeken op Spotify

woensdag 6 mei 2020

Velen van ons gebruiken Spotify om muziek te luisteren. Maar wist je dat de streamingservice ook vol staat met podcasts en luisterboeken? Luisterboeken zijn ideaal als je een middagje binnenshuis moet vertoeven en tijd over hebt. Om het je makkelijk te maken, zetten we de beste luisterboeken op Spotify op een rij, gesorteerd op smaak. Dat scheelt jou weer zoeken. Het enige dat jij nodig hebt is een internetverbinding en een pc, laptop, tablet of smartphone. Lees, luister en huiver!

Luisterboeken op Spotify: true-crime

De brand in het landhuis

Ongekend populair in Nederland en terecht: De Brand in het Landhuis is rete-spannend. Simon Heijmans doet onderzoek naar grootgrondbezitter Ewald Marggraff, wiens landhuis in 2003 in vlammen opging. Marggraff werd een dag later dood gevonden in de hal. Zijn 160 miljoen euro en immense kunstcollectie zijn sindsdien foetsie. 

In the Dark

In The Dark volgt ieder seizoen een waargebeurde misdaad. Seizoen 1 trapt af met de zaak van Jacob Wetterling. In 1989 verdween de 11-jarige jongen en 27 jaar lang bleef zijn verdwijning een mysterie. 


Lees ook:
Wat betekent de coronacrisis voor onze dienstverlening

Lichtvoetiger vermaak

Yous & Yay: New Emotions

Wie denkt dat Faberyayo en Sef alleen leuke muziek maken heeft het mis; de twee kunnen bijzonder goed interviewen. Iedere aflevering van New Emotions trommelen ze een andere bekende Nederlander op. Alle standaard vragen slaan ze over en het resultaat is een heel bijzonder kijkje in het leven van een BN’er.  

Echt Gebeurd

In Echt Gebeurd delen mensen onwaarschijnlijke, persoonlijke verhalen. Van zware onderwerpen zoals een vrouw die moest vluchten uit Iran, tot puur leedvermaak, zoals het verhaal van een man wiens tienertrip naar Tjechië volledig in de soep liep.


luisterboeken op spotify

De ‘on-ge-lo-fe-lijk, maar waar’ verhalen

Root of Evil: The True Story of the Hodel Family and Black Dahlia

Verslavende podcast, maar niet voor mensen met een zwakke maag. Wanneer de geadopteerde Fauna op zoek gaat naar haar biologische familie, komt ze erachter dat haar grootvader ooit hoofdverdachte was in de Black Dahlia-zaak: een gruwelijke moord uit 1947. Vervolgens springt het verhaal van bizar naar ronduit schokkend. 

Caliphate en Laura H.

Twee podcasts die qua inhoud veel van elkaar weg hebben. Beide gaan over mensen die afreisden naar het IS-Kalifaat in Syrië, spijt kregen en uiteindelijk ontsnapten. Caliphate is van The New York Times en is in het Engels. Laura H. is naar het gelijknamige boek van Thomas Rueb en is in het Nederlands. Een ding staat vast: bij beide podcasts val je van de ene verbazing in de andere.

Luisterboeken op Spotify: fictie

Homecoming

Homecoming is een fictief, maar enorm spannend luisterboek over een therapeut die in een geheime, afgelegen instelling werkt. Ze moet een getraumatiseerde soldaat er bovenop helpen, maar hoe verder haar gesprekken met hem vorderen, hoe schimmiger de situatie wordt. Onder anderen David Schwimmer van Friends en Oscar Isaac van Star Wars verzorgen stemmen.

The Hunger Games

Deze komt je vast bekend voor. Het volledige eerste deel uit de Hunger Games-reeks staat namelijk gewoon in zijn geheel op Spotify. Centraal staat Katniss Everdeen, die noodgedwongen meedoet aan de Hunger Games: een modern gladiatorspel waarin slechts een iemand kan overleven. Voorgelezen door Tatiana Maslany van Orphan Black.


Lees ook:
Een complete, gratis, virtuele work-out

Leren over mensen

Heavyweight

In Heavyweight probeert journalist en grapjas Jonathan Goldstein iedere aflevering iemand te helpen met iets uit hun verleden. Aflevering twee vertelt bijvoorbeeld het verhaal van Gregor. Hij leende ooit een paar cd’s uit aan muzikant Moby, die samples van de cd’s maakte en daarmee wereldberoemd werd. Samen zoeken Jonathan en Gregor Moby op om de cd’s terug te halen.

De meeste mensen deugen

De meeste mensen hebben het slecht met elkaar voor, toch? Nou nee, zegt Historicus Rutger Bregman. De meeste mensen zijn juist goed. Aan de hand van een aantal interessante onderzoeken en leuke anekdotes legt hij uit waarom. Bregman weet te overtuigen: aan het eind van dit luisterboek ben je het gegarandeerd met hem eens.


Podcasts voor onderweg

Ook onderweg lekker ongestoord podcasts en luisterboeken streamen? Het kan met Caiway Mobiel. Bezoek eens onze Caiway Mobiel pagina en kijk welk pakket het beste bij jou past. We hebben pakketten met maar liefst 15 gigabyte aan data! Daarmee kan je van zo’n 250 uur aan podcasts & luisterboeken genieten.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief