Diensten Internet Televisie

Geniet van concerten vanaf je bank

donderdag 11 juni 2020

De horeca is open, maar een bezoek aan een live concert moeten we nog even missen. Concerten mogen met maximaal 30 personen tegelijk bijgewoond worden. De kans is dus groot dat nog even duurt voordat je een optreden van je favoriete artiest ‘in het echt’ meemaakt. Maar niet getreurd! Er is gelukkig een enorme schat aan livestreams en registraties te vinden op verschillende platforms. Dus haal wat snacks in huis, stel je boxen goed af en zet je volume lekker hard. We gaan schaamteloos meeblèren vanaf de bank!

#1 Livestreamen

Er gaat natuurlijk niets boven het gezamenlijk meemaken van een live concert. Gelukkig kan dat nog steeds! Er bestaan veel livestream initiatieven waar jouw favoriete artiesten waarschijnlijk ook aan meedoen. Goed nieuws: dankzij glasvezel van Caiway stream je die moeiteloos! Kijk bijvoorbeeld eens op Bandsintown.com voor een actueel overzicht van artiesten uit de meest uiteenlopende genres. Wil je liever Mahler of Bach horen? Het Amsterdams Concertgebouw streamt klassieke concerten. Ook niet jouw ding? Op de Facebookpagina Corona Concerten vind je nog meer moois. Ook een leuk idee: DI-RECT verkoopt tickets voor hun digitale concert op de Pier in Scheveningen. Wil je erbij zijn? Dat kan! Vind je Suzan & Freek leuker? Ook zij geven binnenkort een livestream concert. Veel moois toch? Ook handig: houd de websites en social media kanalen van je favoriete artiesten en podia in de gaten. Dikke kans dat zij livestreams organiseren die hier misschien niet tussenstaan. 

#2 YouTube

Op YouTube vind je een uitgebreid archief aan live registraties van de beste - ok, en de slechtste - concerten. Of je nou een festivalconcert wilt meepakken van Arcade Fire of van Gorillaz, je vindt deze parels - en nog veel meer - in deze lijst. Heb je zin om de tijdmachine te pakken? Er staan ook veel live registraties van oudere festivals op het platform, waaronder een hele trits optredens van Woodstock ‘94. Toch meer van de popmuziek? Misschien kun je het concert van Billie Eilish bij Music Midnight 2019 wel waarderen of dit fantastische concert van Madonna uit 1990. Of misschien een ander concert uit deze lijst die je eindeloos veel top entertainment biedt. Of wat dacht je van maar liefst 2,5 uur Phil Collins live in Berlijn? Zit er niets voor je tussen? Misschien heb je wel een andere artiest die je graag ziet. Een rondje zoeken op YouTube levert vaak veel op, dus probeer maar eens op jouw favoriet te zoeken en geniet van een gratis concert.

#3 Spotify

Soms heb je even geen tijd of zin om op de bank te zitten en te kijken, maar wil je alleen maar luisteren. Het gaat immers vooral om de muziek. Ook Spotify biedt veel moois. Bijna 20 uur aan live muziek van onder andere David Bowie, Robbie Williams en the Dire Straits bijvoorbeeld. Ben je meer van de Nederlandstalige riedels? Misschien heb je wel zin in Tino Martin. Kun je niet kiezen? Met deze playlist heb je gelijk een enorme variëteit van het beste van het beste te pakken. Of wil lekker relaxt in je achtertuin genieten van de beste reggae? Bob Marley staat ook op Spotify met een live concert. Koptelefoon op en genieten maar! Mocht je meer in de stemming zijn om te dansen, dan kun je volledig losgaan op Beyoncé.


#4 Netflix

Mocht je Beyoncé nou opgezet hebben en toch liever op de bank willen neerploffen om het dansen aan haar over te laten, schakel dan moeiteloos over naar dezelfde concertregistratie op Netflix. Of luister ademloos naar verhalen en liedjes van Bruce Springsteen op Broadway. Als Barbra Streisand liefhebber kom je op Netflix ook ruim aan je trekken. Netflix heeft namelijk een heleboel specials van haar aangekocht, waaronder The Music, The Mem’ries vol prachtige ballads en Broadway klassiekers.  


#5 Videoland

We zappen weer even door naar ons eigen landje: Tino Martin, daar issie weer! Bij Videoland kun je zijn concert in het Olympisch Stadion bekijken. Meer zin in rock? De heren van Kensington komen ook van eigen bodem en braken in 2017 de Ziggo Dome goed af. Of deel lief en leed met Lil’Kleine in aanloop naar zijn concert in AFAS Live, inclusief registratie van het concert waar het allemaal om gaat, natuurlijk. 


Waar je ook voor kiest, maak er een onvergetelijk concert van. Zing de longen uit je lijf, pink een traantje weg of dans een glimlach op je gezicht. Alsof je er echt bij bent!


Lees ook: Nieuwe releases op Netflix om de lente door te komen

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief