Zender van de maand Televisie

Zender van de maand: Nat Geo WILD

woensdag 3 februari 2021

Ieder jaar is het in februari Big Cat Month op National Geographic WILD. Goede reden dus dat Nat Geo WILD deze maand zender van de maand is bij Caiway. Heel februari kun je op kanaal 21 terecht voor de mooiste documentaires over luipaarden, leeuwen en tijgers die over de hele wereld rondstruinen. 

Jade Eyed Leopard (7 februari, 18:00 uur)

Ze lijken bijna niet echt, zo mooi helderblauw zijn de ogen van Toto, de jachtluipaard die in deze documentaire van Dereck en Beverly Joubert gevolgd wordt tijdens haar eerste drie levensjaren. Van haar geboorte in een Keniaans natuurreservaat tot de vangst van haar eerste prooi; deze documentaire in 4K beeldkwaliteit geeft een uniek inkijkje in het leven van een bijzonder wild dier.

Leopard & Hyena: Strange Alliance (7 februari, 19:00 uur)

Luipaarden en hyena’s zijn niet bepaald elkaars vrienden. De aartsrivalen zijn in de wildernis namelijk constant in strijd met elkaar. Heel merkwaardig dus dat Toni, een hyena die uit zijn clan is verstoten, een vriendschap sluit met luipaard Mahri. Na een aanval van een groep wilde honden, staat Toni op een tweesprong: kiezen voor zijn soortgenoten, of zijn nieuwe vriendschap met Mahri.

Cecil: A Lion King (14 februari, 18:00 uur)

Vergeet Simba: Cecil was de ware leeuwenkoning van de Afrikaanse savanne. Het dier werd al jaren gevolgd door een team van wetenschappers, en was geliefd onder toeristen en natuurliefhebbers over de hele wereld. De ophef was daarom ook enorm toen bekend werd dat Cecil om het leven was gebracht door illegale jagers. In deze speciale documentaire wordt het bijzondere leven van deze leeuw gevierd.

Big Cats Initiative

Big Cat Month is veel meer dan een jaarlijks terugkerend televisie-evenement. Het is ook onderdeel van het Big Cat Initiative, een belangrijk project waarin ecologen, biologen, natuurbeschermers en andere experts zorgen dat bedreigde katachtigen en hun natuurlijke habitat beschermd worden. Nat Geo ondersteunt het project sinds de start in 2009, en helpt onder andere met donaties van kijkers het onderzoek en natuurbehoud van het team.

Verder kijken?

Wil je in maart verder kijken naar Nat Geo Wild? Zap dan naar kanaal 27!

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief