Mobiel Mobiel

Met deze vier tips gaat de batterij van je telefoon langer mee

woensdag 17 maart 2021

Het is een moderne frustratie die vrijwel iedereen herkent: de batterij van je mobiel of tablet is binnen de kortste keren leeg. Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat je batterij een stuk langer mee gaat. In deze blog zetten we vier tips op een rij.

Tip 1: Opladen: van 0 naar 100 of liever daar wat tussenin?

We beginnen bij de basis. Als je wil dat de batterij van je telefoon zo lang mogelijk meegaat, is het verstandig om deze niet volledig leeg te laten lopen. Ook het helemaal tot 100 procent opladen is volgens experts minder goed voor de levensduur van je accu. De lithium-ion batterijen die vaak in smartphones en tablets zitten, slijten namelijk sneller als ze volledig opgeladen zijn. En als de batterij leeg is, kan het veiligheidscircuit beschadigd raken. Kies daarom voor de gulden middenweg en probeer je batterij bijvoorbeeld tussen de 20 en 80 procent te houden.

Tip 2: Zet de helderheid van je beeldscherm wat lager

Hoe hoger de helderheid van je beeldscherm staat, hoe sneller je batterij leeg gaat. En geef toe, niet bij alles wat je op je telefoon of tablet doet heb je die allerhoogste helderheid nodig. Pas daarom de helderheid van je beeldscherm aan in de instellingen van je apparaat. Helemaal handig: bij sommige smartphones en tablets is het mogelijk om de helderheid van je scherm automatisch op het omgevingslicht aan te passen. Zo heb je altijd een helder scherm wanneer dit nodig is.

Tip 3: Ga slimmer om met je apps

Weet jij welke van je apps de meeste energie gebruikt? Als je antwoord op deze vraag ‘nee’ is, heb je wat huiswerk te doen. Ga hiervoor via je ‘Instellingen’ naar ‘Batterij’. Weten welke apps het meeste van je batterij vragen, helpt je om hier slimmer en zuiniger mee om te gaan. Daarnaast is het een goede gewoonte om je apps na gebruik af te sluiten, zeker de apps die gebruikmaken van locatie- en navigatiediensten. Update je apps bovendien regelmatig naar de nieuwste versie. Mogelijk zijn er in die versie namelijk verbeteringen doorgevoerd die als resultaat hebben dat de app minder energie nodig heeft.

Tip 4: Schakel zenden en ontvangen ook eens uit

Wifi, 4G, gps, bluetooth, nfc. Het is allemaal hartstikke handig om data binnen te halen en te verzenden, maar het kost ook een hoop energie. Door deze toepassingen uit te schakelen als je ze niet gebruikt, gaat je batterij een stuk langer mee. Dit doe je in één keer door je apparaat in de vliegtuigmodus te zetten. Gebruik je je mobiel of tablet om mee te mailen? Haal die dan niet constant binnen, maar alleen als je het nodig is. Zo voorkom je dat je mailprogramma voortdurend op zoek gaat naar nieuwe mailtjes en daarmee de nodige energie verbruikt.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief