Internet

Caiway snelste provider van Nederland 2020

woensdag 5 mei 2021

Tijd voor een feestje, want volgens het jaarlijkse rapport van nPerf is Caiway glasvezel de snelste internetprovider van Nederland. Caiway komt als beste uit de test op het gebied van downloadsnelheid (127 Mb/s), uploadsnelheid (123 Mb/s) en latency (20.4 ms). Daarmee is Caiway glasvezel in alle gevallen sneller dan het landelijke gemiddelde.

Snelheidstesten

nPerf test ieder jaar de internetverbindingen van de vijf grootste providers in Nederland. In 2020 werden er in totaal 1.147.558 verbindingstesten uitgevoerd. Het rapport (Barometer of Fixed Internet Connections in the Netherlands 2020) werd opgesteld op basis van 951.035 van deze testen. 

Caiway de snelste downloadsnelheid

In die test scoort Caiway glasvezel keer op keer het hoogste vergeleken met andere providers. Op het gebied van gemiddelde downloadsnelheid komt Caiway glasvezel bijvoorbeeld uit op 127 Mb/s, tegen het landelijke gemiddelde van 96 Mb/s.

nPerf 1 download 

Uploadsnelheid

De uploadsnelheid van Caiway glasvezel (de snelheid waarmee je bestanden verstuurt, zoals het invoegen van een foto in een mail) is met 123,02 Mb/s ook het snelste. De gemiddelde landelijke uploadsnelheid ligt met 45 Mb/s veel lager.

nPerf upload

Latentie-test

Met latentie wordt de vertraging in de dataoverdracht op een netwerk bedoeld. Hoe lager deze vertraging, hoe beter. Vooral bij het spelen van online videospellen zorgt een hoge latentie (of ping) voor veel frustraties.

De latentie-test werd tien keer uitgevoerd en berekend op basis van de minimum- en gemiddelde waardes. Caiway glasvezel zit met een latentie van 20.41 milliseconden dik onder het landelijke gemiddelde van 25 milliseconden.

nPerf 3 latency

nPerf-score

De testresultaten belonen Caiway uiteindelijk met de hoogste nPerf-score van 147978 punten. En daarmee is Caiway glasvezel dus officieel de snelste van Nederland! Wil je ook supersnel glasvezel internet van Caiway? Check dan meteen de beschikbaarheid op jouw adres. Ga naar caiway.nl en doe de postcodecheck.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief