Televisie

Zo maak je van je woonkamer een thuisbioscoop

dinsdag 23 november 2021
Zet de popcorn maar klaar, want tijdens het Black Friday-weekend kan je met Caiway zonder abonnement kijken naar vier kanalen van Film1! Wij zetten alvast onze tips op een rij, en wat je moet doen om je woonkamer om te toveren in een echte thuisbioscoop.

Sluit de gordijnen

In een goede thuisbioscoop is het lekker donker. En hoewel het tijdens Black Friday al vroeg schemert, zorg je voor een betere bioscoopsfeer als je alle gordijnen en luxaflex sluit en lampen uitschakelt. Zo word je niet afgeleid door straatlicht of -rumoer, en spat de film nog beter van je scherm af.

Beamer of televisie?

Natuurlijk heb je met een flatscreen fantastische beeldkwaliteit – zeker als je een 4K-televisie in huis hebt staan. Maar om het echte bioscoopgevoel in huis te halen kan je ook kiezen voor een Home Cinema Beamer. Die worden steeds betaalbaarder, en maken van je woonkamer een echte thuisbioscoop. Projecteren op een witte muur of laken is prima, maar met een projectiescherm wordt het contrast en helderheid een stuk beter.

Geluid is alles

In de bioscoop draait het niet alleen om geweldig beeld, maar ook om geweldig geluid. Kijk je vaak thuis naar films? Dan is het helemaal geen gek idee om te investeren in een surround-systeem of soundbar. Dan is zelfs op je eigen bank alsof je middenin de actie zit.

Snacken maar!🍿

Bij een goede film horen lekkere drankjes en snacks zoals popcorn, chocola en chips. Zorg ervoor dat je genoeg snacks klaar hebt staan zodat je de film niet hoeft te pauzeren als het net spannend wordt. Nog een tip: doe je snacks in schaaltjes – dat scheelt namelijk een hoop irritant gekraak van chips- en popcornzakken. En aangezien je thuis op de bank zit, hoef je je niet aan de bioscoopregels te houden. Luxe snacks zoals een volle borrelplank of schaal met nacho’s zijn dus zeker welkom.

Goede houding

De hoogte van je televisie is belangrijk voor het kijkgemak. Om geen nek- of rugpijn te krijgen, plaats je de televisie op ooghoogte in zithouding. Je kijkrichting moet zich ongeveer halverwege de bovenste helft van je beeldscherm bevinden. Heb je surround sound? Plaats je speakers dan op oorhoogte. Wel zo logisch.

Kijk zonder abonnement naar vier kanalen van Film1

Je leest het goed: tijdens het Black Friday-weekend van 26 tot en met 28 november kijk je bij Caiway zonder abonnement naar alle vier reclamevrije kanalen van Film1: Premiere, Action, Family en Drama. Zo kan op 26 november het hele gezin in de middag genieten van de doldwaze avonturen van de dappere Monsterjagers. En als de kinderen eenmaal op bed liggen, is het om 22:10 uur tijd voor de angstaanjagende actie-/horrorfilm Veterans of Foreign Wars. Op 28 november mag je Brimstone niet missen, de westernthriller van Martin Koolhoven met Carice van Houten en Guy Pearce. De complete tv-gids check je hier.

Snelle verbinding

Je wilt natuurlijk niet dat tijdens die spannende achtervolgingsscène je beeld plots gaat haperen. Gelukkig is de internetverbinding van Caiway supersnel, en geniet je zorgeloos van je favoriete film in de allerhoogste resolutie. Zorg er wel voor dat de firmware van je ontvanger up-to-date is. Tip: sluit je ontvanger direct aan op de internetkabel. Haperend beeld heeft namelijk vaak te maken met de kwaliteit van je draadloze netwerk.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief